• Portret
  • Gezondheid & wellbeing

Healingpraktijk Kevin


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking.be

18-12-2019

Stap binnen in de Healingpraktijk van Kevin in Putte. Gelegen net buiten het centrum en op een steenworp van Keerbergen, ontvangt Kevin je hartelijk. Kevin specialiseerde zich in reiki en aroma behandelingen. Zijn doel is om mensen te helpen en begeleiden in hun zoektocht naar balans, loslaten,  innerlijke rust, ontspanning,... maar nog zoveel meer. 

Lees hier meer over Kevin zijn visie

Hout, hoge plafonds, warme kleuren en sfeervolle Oosterse elementen omarmen elkaar in Healingpraktijk Kevin. Er hangt een rustige en serene sfeer waar je je meteen thuis voelt. Ook Kevin verwelkomt je met een oprechte glimlach. Hij stelt je meteen op je gemak en je voelt de positieve energie over je heen komen. Vanuit een persoonlijke zoektocht naar antwoorden, maakte Kevin kennis met Reiki. “Ik wou altijd al eens een reiki behandeling laten doen, en ben er zo spontaan in gerold. Eerst wist ik niet goed wat te verwachten, en was het best wel heftig. Er is zoveel losgekomen bij mij, waarvan ik niet wist waar het vandaan kwam. Ik kon het op dat moment niet plaatsen, maar heb toen beslist om het reiki traject voor mezelf te volgen.”

"Ik heb altijd al iets met mensen willen doen

Kevin volgde het reiki traject tot in de 3de graad en specialiseerde zich als meester in de reiki. “In het begin had ik veel zenuwen voor wat er zou gebeuren. Maar ik heb telkens doorgezet, omdat ik voelde dat het nodig was om door te gaan. Vanaf de 2de graad voelde ik al veel meer rust over mij komen. De laatste stap in de 3de graad is het leren loslaten. Er zijn nog wel een aantal puntjes, want het blijft een leerschool. Zowel voor diegene die de behandeling krijgt, als voor wie ze geeft. Tijdens het traject, ben ik al massages beginnen geven. Zo ben ik er al een stukje ingerold, contact maken met mensen, een lichaam en energie leren aanvoelen… En dit voelde meteen heel goed.”

“Ik heb altijd al iets met mensen willen doen, maar wist niet zo goed wat. Maar dan is reiki op mijn pad gekomen, en is dit ook iets wat ik verder wil blijven doen. De ervaring is het belangrijkste. Tijdens een behandeling lig je op een tafel en worden met handposities verschillende delen aangeraakt of erboven gehouden. Zoals het hoofd, ogen, oren,... en verder langs het lichaam. Via de handen geef ik de universele energie door, die de persoon op dat moment nodig heeft. Dit kan veel zijn, weinig of zelfs niks. Het kan zijn dat er veel gebeurt, maar ook niks. Het is iets dat we zelf niet in de hand hebben, het is afhankelijk van hoe ver de persoon er zich voor openstelt.”

Reiki kan voor elke intentie gebruikt worden

“De eerste keer vraag ik of ze er al iets over kennen of gelezen hebben. Ik licht toe wat het is, wat ze kunnen ervaren, en wat het misschien teweeg zou kunnen brengen. Je kunt bijvoorbeeld koude, warmte of tintelingen voelen. Het kan ook zijn dat er emoties loskomen of dat het lichaam begint te bewegen door kleine schokjes of spierspanningen. Dan wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam echt heel diep geactiveerd en komt er veel los. Reiki kan voor elke intentie gebruikt worden: innerlijke rust, ontspanning, emotionele balans, spirituele ontwikkeling of mentale kracht. Mensen die te veel denken en in hun hoofd zitten, terug in contact brengen met hun lichaam. Maar ook voor fysieke klachten en verlichting bij pijn."

"Er kan veel loskomen na een sessie"

Afbeelding

“Reiki kan puur ter ontspanning, maar hou wel in het achterhoofd dat er dingen kunnen loskomen. Het kan zijn dat de sessie heel ontspannend is, maar dat de dag erna dingen naar boven komen. Of dat je wat meer pijn of verdriet voelt. Na de behandeling is er ruimte om te praten, als je daar behoefte aan hebt. Maar vaak weten ze niet goed wat te zeggen na de behandeling. Zijn ze een beetje overdonderd. Waarschijnlijk omdat ze iets ervaren hebben, wat ze nog nooit eerder gevoeld hebben. Je gaat dingen meer voelen in je lichaam, want we voelen het niet meer wat er gaande is in ons lichaam. Reiki kun je inzetten om meer bewust te worden en om los te laten.”

“Tot slot, is voor mij de spirituele ontwikkeling een heel belangrijk onderdeel om een mooi en gelukkig leven te hebben. Vaak doen de mensen zich wel gelukkig voor, terwijl het eigenlijk niet zo is. Ik heb zelf gevoeld wat reiki mij heeft gebracht en wat het mij nog altijd blijft brengen. Want het is en blijft een proces, het stopt niet en is een heel belangrijk onderdeel van mijn leven. En ik ben ervan overtuigd voor iedereen”, glimlacht Kevin.

Ontdek nu onze deals met mooie kortingen voor nieuwe klanten bij Healingpraktijk Kevin te Mechelen (Korenmarkt 2/101).