• Make-over

Make-over Hairstyling At Timco`s te Genk


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

23-06-2018


Op een mooie maandagmorgen zit de sfeer bij Hairstyling Attimco`s in Genk er al goed in. Ik wordt opgewacht door de vriendelijke en goedlachse Achiel, die de zaak 37 jaar geleden opstartte. Attimco`s is tot op de dag van vandaag een referentie tot ver buiten Genk. Voor de perfecte haarcoupe, ben je bij Achiel, zus Chantalle en vriendin Maaike in goede handen. Door hun jarenlange ervaring en continue bijscholing in het befaamde opleidingsinstituut van Vidal Sassoon in Londen mag je meer verwachten dan een standaard kappersbeurt. Dit is Haute coiffure van de bovenste plank.

Voor de make-over die vandaag plaatsvindt heeft Achiel vier modellen voorzien die hem allemaal carte blanche geven. Niemand van de dames lijkt ergens schrik voor te hebben, ze zijn het allemaal unaniem eens dat je haar in goede handen is bij Achiel en co.

De eerste die mag plaatsnemen in de kappersstoel is Sabine, een vlotte, hippe madam, moeder van twee kinderen en bediende bij de lokale brandweer. Sabine wil graag een vlotte , hippe snit die niet veel tijd in beslag neemt. 

Magic make-over

Welke snit ga je toepassen bij Sabine?

Achiel: "Ik ga een double cut uitvoeren, waardoor de bovenpartij vlot over de onderkant valt. De bovenpartij wordt nog eens opgeknipt van kort op de kruin, naar iets langer aan de basis van het voorhoofd. De zijkanten worden lichtjes opgeschoren voor een hip effect". 

Welke kleur ga je toepassen bij Sabine?

Maaike: "We gaan eerst veel lokken ontkleuren, waardoor we een lichtere basis hebben om verder op te werken. Hier gaan we een grijsspoeling opzetten, waardoor de lokken een mooie moderne grijze dekking krijgen". 
De coupe wordt afgewerkt met een pommade waarmee het haar in model gebracht wordt. Ideaal voor korte kapsels een hippe, vlotte twist te geven.

Wat vind je van het resultaat?

Sabine: "Ik ben super tevreden en aangenaam verrast met het resultaat. De grijze spoeling doet mijn blauwe ogen nog meer uitkomen. Het is een mooi, hip kapsel geworden met “swung” zoals we dat hier zeggen. 

Er werden nog geen afbeeldingen toegevoegd aan deze gallerij.
Dubbelklik om te beginnen.

In goede handen

De volgende die aan de metamorfose mag beginnen is Daisy, zij is geen vreemde meer voor Achiel. Haar dochter was hier namelijk eerst stagiaire en daarna enige tijd werknemer. Je ziet duidelijk aan Daisy dat ze Achiel volledig vertrouwd en heeft daarom totaal geen moeite om afscheid te nemen van haar lange lokken. Daisy geeft Achiel en Maaike carte blanche, zolang het maar hip en jong is.

Wat hebben jullie voor Daisy in petto?

Achiel:  "Daisy is nog vrij jong en mag gezien worden, dat willen we ook terugbrengen in haar kapsel. Nu heeft Daisy een uitgroei en lange lokken waar weinig mee gebeurd. Het is belangrijk om een kapsel te creëren dat bij de klant past en waarmee ze thuis vlot aan de slag kan. 
Daarom heb ik gekozen voor een pittige gedegradeerde bob , die achteraan iets korter is dan vooraan. De lengte aan de voorkant komt overeen met de kin, wat de mooie gelaatsvorm van Daisy benadrukt. De bob wordt nog gefileerd of uitgedund, dit zorgt ervoor dat het kapsel beter in model valt en geeft het tegelijkertijd een hippere toets. 

Maaike, "er worden blonde lokken in de haren getrokken, die in het hele geheel voor meer diepte zorgen. De blonde lokken staan ook het beste bij de huidskleur van Daisy, waardoor haar ogen meer naar voren komen. De coupe wordt afgewerkt met een mist om het haar mooi in model te brengen".

Wat vind je van het resultaat?
Daisy: "zoals altijd had ik het volste vertrouwen in Achiel en Maaike. Ook al heb ik afscheid moeten nemen van mijn lange lokken, spijt heb ik,  nu ik het resultaat zie, absoluut niet van. Ik zie er direct weer een pak jonger uit, dit kapsel is me op het lijf geschreven".
Lekker doorlezen