• Portret
  • kapper

Hairtstyling At Timco`s te Genk, een portret


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

16-06-2018

At Timco`s passie voor hairstyling

Al 37 jaar staat Achiel Timco aan de basis van hairstyling At Timco`s , een zaak die al snel uitgroeide tot een referentie in de regio en ver daar buiten, Achiel mag rekenen op fans bij onze Noorderburen, die van hun kappersbezoek een ware uitstap maken. Later voegde zus Chantalle zich toe bij het team.  Nu vormen de twee een sterk kappersduo met een uitgesproken neus voor innovatie en trends. Achiel en Chantalle zijn niet alleen kappers maar ook echte ondernemers. En ondernemers denken toekomstgericht, daarom formuleerden ze een visie voor hun zaak die meegaat met zijn tijd.

Achiel en zus Chantalle zijn geen stilzitters, zij volgen tot op heden regelmatig opleidingen in de gerenommeerde opleidingscentra van voormalig leerling en protegé van Vidal Sassoon in Londen.  Achiel vertelt me dat in Londen de trends twee jaar vooruit zijn op de rest van de wereld. Vidal Sassoon is op zich een fenomeen en één van de grootste en bekendste kappers ter wereld, die een heel team van haute coiffures heeft opgeleid om zijn duidelijke stijl over te brengen. Deze stijl weet Achiel haarfijn over te brengen bij zijn uiteenlopend cliënteel. Bij Attimco`s ben je echt te gast en wordt je volledig in de watten gelegd. Hier geen bandwerk WEL echte authentieke ambacht, met oog voor detail. Achiel spendeert veel tijd aan de juiste snit, waardoor een kapsel zelfs na enkele weken nog steeds perfect valt. Chantalle is de kleurenspecialist van dienst die wanneer ze haar magie loslaat, iedere keer weer een unieke en passende kleurencoupe weet te creëren.

Het salon bestaat uit een wachtruimte, 2 wasunits en 4  kap -en kleurplaatsen. Het is een ruimtelijke salon met twee product corners, waar je de verschillende merken kan bewonderen en een gericht en persoonlijk product advies kan krijgen. Achiel houdt niet vast aan één bepaald merk, maar kiest voor de combinatie van de paradepaardjes van verschillende merken om de beste service en resultaten te garanderen. Enkele merken uit het assortiment zijn; Kiss, Aloxxi, Z.one concept, Decologic en Orofluido. Een mooie combinatie van innovatieve, kwalitatieve merken die hun naam en faam in de kappersbranche al verovert hebben.

Kortom, een totaalconcept met oog voor detail en het welzijn voor de klant!

Lekker doorlezen