• Make-over
  • kapper

Make-over bij Hairstyle Nathalie in Lokeren


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

17-05-2018

Ik open de deur van Hairstyle Nathalie in Lokeren en wordt vrolijk begroet door Nathalie en Sandra. De goedlachse toon is al gezet en de sfeer zit er gezellig in. Nathalie biedt ons een koffietje aan en ik maak kennis met Sandra (46j). Zij is de gelukkige die mag plaatsnemen in de kappersstoel voor een make-over.

Sandra is bediende en mama van twee tieners. “Ik doe deze make-over omdat het tof is om eens iets anders te doen. Nathalie heeft mij uitgelegd welke kleurtechniek ze gaat gebruiken. Ik blijf meestal in dezelfde tinten, iets donkerder in de winter en wat blonder naar de zomer toe. Het is ook al eens heel kort geweest, ik wissel al eens af. Ik heb alle vertrouwen in Nathalie.”

Welke kleurtechiek ga je toepassen?

Nathalie: “Sandra heeft veel haar, maar eerder een fijne structuur en er zit een golf in. Haar haarlengtes zijn bleek afgetrokken door de zon, die gaan we dus wegwerken met een nieuwe kleurtechniek die ik oppikte op de kappersbeurs in Milaan. Haar naturelle kleur is eerder lichtbruin en die gaan we iets verdonkeren met een donkerblond. Daarbovenop komen dan lichtere blonde kleurvlakken in verschillende schakeringen. Op de lengtes gaat de keur dus overvloeien van blond naar de donkere ondertoon. Dat gaat een heel mooi effect geven. Op de ontkleurde vlakken, breng ik nog een balayage aan van 2 verschillende schakeringen blond.”

Sandra is aan het sparen voor lang haar, maar er gaat toch een stukje af?

Nathalie: “Ik kies voor een opgeknipte snit tot op schouderlengte. Door het op te knippen krijgt het haar meer volume en dat benadrukt haar natuurlijke golven. Door de lengte zakken krullen vaak uit en lijkt het haar plat te liggen. Dit gaat ook heel gemakkelijk zijn om thuis in model te krijgen, brushen zal zelfs niet nodig zijn. Ze kan het gewoon laten drogen of er eens met de stijltang door gaan. De froufrou behouden we. Sandra heeft een ovalen gezicht en daar kun je echt alle kanten mee uit qua snit, lengte en froufou. Ik gebruik een keratine-product die het haar herstelt en verzorgt, speciaal voor de ontkleurde stukken.”

Stijlvolle, veelzijdige, vrouwelijke look

Voor deze make-over toont Nathalie aan Sandra hoe ze haar haar in model kan krijgen. Deze snit leent er zich perfect toe om te brushen, of met de krultang de natuurlijke golven te benadrukken. De snit zorgt sowieso voor volume en de kleurschakering laat haar ogen heel mooi uitkomen. Hoewel Sandra het wou laten groeien, ziet ze meteen hoeveel jonger ze er dankzij deze stijlvolle snit op schouderlengte uit ziet. 

Sandra: “Dit is echt volledig mijn ding met die beach waves erin. Het is speels en vrouwelijk. Dankzij die donkere ondertoon komen mijn ogen veel mooier uit. Mijn man ziet liever lang blond haar, maar ik verkies deze look.”

Wil jij ook graag een nieuwe look bij Hairstyle Nathalie in Lokeren (Racingstraat 21), maak gebruik van onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.

Lekker doorlezen