• Getest
  • Wellbeing

Getest: Klankschaalmassage bij gezondheidspraktijk ‘t Klankbord


Tekst: Coach Sarah | Foto's: Lifestylebooking.be

12-10-2018

Druk, druk, druk. Stilaan bouwt de spanning op in je spieren en merk je dat je verkrampt in de auto of aan je bureau zit. Onbewust zorgt de stress toch voor blokkades, die je misschien wel had zien aankomen? Een mogelijke en zeer aangename oplossing: een massage! Annick van ’t Klankbord in Kontich nodigt me uit voor een ontspannende klankschaalmassage. Ik ben benieuwd naar hoe de klank voor een extra dimensie zal zorgen en bied me gewillig aan haar gezondheidspraktijk aan.

Oergeluiden

Afbeelding

Ik leg me op de massagetafel en Annick smeert me zachtjes in met een heerlijk geurende olie. “Deze bestaat uit een mengeling van sesamolie en relaxerende essentiële oliën, waar onder andere kamille aan toegevoegd is”, vertrouwt Annick me toe. Na een zachte relaxerende massage van de voorkant van mijn lichaam, vraagt ze me om om te draaien en voegt ze de klank toe aan de massage. 

Annick laat me vertrouwd worden met het geluid van een stemvork. Ze slaagt deze aan tegen haar hand en brengt die dan tot aan mijn oren. “Dit is het geluid van de omwenteling van de aarde rond de zon, maar dan een 30-tal octaven verhoogd. Het is eigenlijk wat nog rest van de oerknal. De trillingen dringen dieper door in je spieren dan een manuele massage. Dat is mogelijk door de geleiding ervan door je botten. Bot is een uitstekende geleider”, lacht ze nog. Ze doet de stemvork trillen en zet die dan op de gewrichtspunten, zoals mijn enkels en ellebogen om die te ‘activeren’. Ik voel de trillingen inderdaad verder geleiden dieper in mijn lichaam.

Rollende gonzende klanken en trillingen

De relaxatiemassage die nu verder gaat over de achterkant van mijn lichaam wordt verder afgewisseld met één of meerdere klankschalen tegelijk van verschillende groottes die Annick op de handdoek op mijn rug plaatst. Ze beweegt de schalen heen en weer en ik hoor en voel de klank rond gonzen in de schaal. Dit zorgt voor een bijzonder ontspannen gevoel en ik merk dat ik af en toe toch even weg glijdt. 

 “Ik heb al als feedback gehad dat mensen tijdens de massage even aan ‘niets’ hebben gedacht. Dat vind ik een mooi compliment en dan is de behandeling voor mij geslaagd. Dat betekent dat het lichaam niet de stress aan het verwerken is geweest, maar heel ontvankelijk was voor de helende werking van de massage. Deze massage is zeer geschikt voor mensen met spanningen in de schouders, hoofdpijn, migraine, die kortom last hebben van stress. En een behandeling met klank is ook mogelijk zonder de massage zelf, waarbij mensen gewoon hun kledij kunnen aanhouden. Dat is vaak toch een drempel voor ouderen of personen die wat meer schroom hebben over hun lichaam.”

Massage met een extraatje

Ik voel dat de spanning in mijn lichaam is weggeëbd en ga een goede nachtrust tegemoet. Ik ben geïntrigeerd door het effect van de klanken en vond het persoonlijk heel leuk dat de relaxatiemassage werd uitgebreid met deze andere technieken.  Dat zorgt voor wat meer afwisseling. Ik zou het de volgende keer zeker nog eens toevoegen en ben zelfs benieuwd naar wat een klankschaalsessie teweeg zou brengen. Annick brengt het ook zeker niet op een zweverige manier, maar als een logische en verantwoorde toevoeging op de gekende massage. 

Wil je graag kennis maken met Annick van Gezondheidspraktijk ’t Klankbord in Kontich (Gallo Romeinenlaan 8 bus 1), ontdek haar via onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.

Deals

Lekker doorlezen