• vis
  • recept

Zeeduivelfilet met pasta & pesto


Foto's: Lifestylebooking.be

10-11-2018

Vis te moeilijk? Niets is minder waar met dit recept, dat eenvoudig en snel klaar is.De verse pesto maken we eenvoudig o.b.v. basilicum en rucola, die zorgt voor een kruidig en pittig aroma. U zult uw gasten zeker verrassen met deze heerlijke combinatie van zeeduivel, pasta en verse garnalen. 

Wijnadvies van Bodegon

Afbeelding

Bart van Bodegon uit Izegem legt uit waarom hij koos voor de Spaanse Nodus Chardonnay (€9,99) van wijnhuis Bodegas Nodus . 

Chardonnay is van oudsher een druif die heerlijke drogere witte wijn produceert. Vooral bij de Franse wijnen is Chardonnay een klassieker. Maar ook wijnboeren in Zuid-Europa verbouwen graag de Chardonnay druif. Meestal verwerken ze die in blends, maar een aantal wijnmakers brengen ook zeer kwalitatieve wijn op de markt aan echt wel competitieve prijzen. Zo ook De Nodus Chardonnay, geproduceerd door Bodegas Nodus, een kleinere wijnmaker uit de regio van Valencia. Deze wijn verrast door zijn frisse maar toch volle smaak met hints van tropische vruchten en vanille. Door zijn houtlagering op jongere eiken vaten krijgt de wijn een intense maar harmonieuze afdronk. De Nodus Chardonnay is een ideale begeleider, zowel bij oesters en zeevruchten maar ook bij volle, krachtige vissoorten zoals deze zeewolf.​​​​​​​

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zeeduivelfilets en grijze garnalen 
  • 40 gr basilicum
  • 40 gr rucola
  • 3 teentjes look
  • Olijfolie ( lamantea van Bodegon) 
  • 100 gr pijnboompitten
  • 30gr parmezaanse kaas
  • groene tagliatelle


Werkwijze: pesto maken

  1. Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen
  2. Blend of stamp manueel de pijnboompitten, basilicum, look, rucola, parmezaanse kaas. Voeg de olijfolie toe tot je een gladde massa bekomt. Bijkruiden met peper, de zoute toetst krijg je dankzij de parmezaan. 

    TIP: Let wel op met de parmezaanse kaas; niet alles in 1 keer toevoegen, maar proeven. 

  3. Zet water op en kook de pasta al dente of naar wens

Vis bakken

Afbeelding

Omdat we de aard van het beestje respecteren (vis), geven we er de voorkeur aan om de zeewolf te laten zwemmen in een ruime hoeveelheid boter. Laat de  boter goed warm worden en draai de vis voorzichtig om na 3 à 4 min. Laat ook de andere kant 3 à 4 min bakken. De juiste baktijd kan verschillen en hangt af van de dikte van de filet. Even controleren voor het serveren is aangewezen. 

Verwijder de vis uit de pan en meng nog even kort de garnalen door de boter. 

Giet de pasta af en meng deze door de pesto. 

Dresseren

Draai de pasta op een vork en leg in een diep bord. De vis mag boven op de pasta liggen. 
Werk af met verse garnaaltjes.

Smakelijk!