• recept
  • Transform your Lifestyle
  • Contentcreatie

Varkensfiletgebraad met paprika's en farfalle


Tekst: Lifestylebooking.be | Foto's: Lifestylebooking.be

08-01-2016

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr varkensfiletgebraad
  • 1 kg paprika in 3 kleuren
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr pasta farfalle
  • Olijfolie
  • 1dl vetarme groentebouillon
  • 2 el paneermeel
  • 1 eiwit
  • Peper en zout

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180° C . Roer het eiwit los met 2 el olijfolie, het paneermeel, peper en zout.

  1. Bak rondom het vlees. Leg het in een bakschaal en bestrijk het met paneermeelmengsel.
  2. Zet 40 minuten in het midden van de oven op 180°
  3. Pel en snipper de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de paprika's. Snij ze in reepjes .
  4. ​Roerbak paprika, sjalot en knoflook 1 minuut in wat olijfolie. 

    Paprika's zitten vol met vezels, vitaminen en mineralen. Het zijn heel gezonde groenten die men kan gebruiken op verschillende manieren in diverse gerechten. De groene paprika bevat iets minder gezonde stoffen dan de rode en gele. Bovendien bevindt zich in paprika's foliumzuur waardoor de groente belangrijk is voor natuurlijke inname bij vrouwen die zwanger willen worden. Paprika's bestaan voor het grootste gedeelte uit water waardoor het licht verteerbaar is en bijzonder geschikt als groente in een dieet. Naast de vitamines C, A , en diverse soorten B vind men ook vitamine E in paprika's . 
    De rode paprika's zijn de beste keuze wat vitamines betreft , daar zitten de hoogste gehaltes van vitamine E en C in. 

  5. Blus met de bouillon. Kruid met peper en zout. dek af en laat 10 min. stoven
  6. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en meng meteen met de groeten. Verdeel en leg er een paar plakjes vlees bij en dien op .

  7. Eet smakelijk !