• Content creatie
  • Food & Drinks
  • recept
  • Transform your Lifestyle
  • Contentcreatie

Thaise kokossoep


Tekst: Lifestylebooking.be | Foto's: LSB

15-04-2019

Smaakbom is het minste wat je kan zeggen over deze Thaise klassieker. Het soepje wordt vaak als voorgerecht gegeven maar kan ook perfect als hapje, aan u de keuze! De smaak is romig, fris en pittig. U zult u gasten verbazen met dit Oosterse gerecht, die héél eenvoudig te maken is. 

Ingrediënten 4 pers.

  • Stengel limoengras 

  • 4 cm kalanga 

  • 2 sjalotjes 

  • doosje oesterzwammen

  • 4 pijpajuintjes 

  • Koriander

  • 1 liter kokosmelk

  • Vissaus

  • Optie: rode peper ( voor liefhebbers van pikant)

2019-03-13-112628.jpg

Werkwijze

  1. Snij de sjalotten, limoengras in grove stukken

  2. Snij de kalanga in schijfjes

  3. Laat dit 10minuten koken in  liter kokosmelk samen met de oesterzwammen

  4. Voeg dan de scampi en 2 eetlepels vissaus toe en laat opnieuw kort opkoken.

  5. Voeg toe het sap van 1 limoen, 2 eetlepels sweet chilli en 2 eetlepels vissaus

  6. Goed roeren en dresseren met de gesnipperde pijpajuin en koriander