• recept
  • Transform your Lifestyle
  • Contentcreatie

Kabeljauw met kruidenkorstje, groentjes, aardappelen


Tekst: Lifestylebooking.be | Foto's: Lifestylebooking.be

16-08-2016

Ingrediënten voor 2 personen

  • 280 gr kabeljauw
  • 1/2 courgette
  • 1 paprika ( geen groene )
  • 2 tomaten
  • 1/2 broccoli
  • 6 snijbonen
  • 4 aardappelen
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el middelscherpe mosterd
  • 1 eiwit
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • Peper en zout

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Pel en plet de knoflook. Vermeng hem met 1 el olijfolie, de mosterd, paneermeel en het eiwit .                                                                   Vis bevat veel eiwitten, mineralen en vitamines , maar ook omega 3 . Dat zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die onze gezondheid-vooral ons hart en onze bloedvaten- ten goede komen . 
    Deze vetzuren ontbreken vaak in onze huidige voeding. Daarom zouden we minsten twee keer per week, als het kan zelfs drie keer, vis moeten eten en daarbij de soorten vis afwisselen . ​
  3. Spoel de vis en goed droog deppen. Smeer de vis in met het kruidenmengsel en leg de stukjes in een lichtjes ingevette ovenschaal. Zet 15 min in de voorverwarmde oven 
    Kook de aardappelen gaar ( naargelang de soort in de pel ) 
  4. Snij de snijbonen in stukjes van 3 cm, de courgette in schijfjes van 1/2 cm, de broccoli in roosjes 
    Snijbonen houden je fit, sterk én mooi . Snijbonen zijn rijk aan ijzer, vezels , fosfor, calcium en bevatten vitamines A en C . Door de vitamines zijn ze goed voor je huid, nagels en haren . Bovendien kun je zonder vit C geen collageen aanmaken waardoor je huid stevig en elastisch blijft . Is een weldaad voor je weerstand én humeur . 
  5. Aanbakken in de wok met beetje olijfolie gedurende 5 min . 
    snij de paprika in reepjes en laat meebakken
    het laatste snij je de tomaatjes in stukjes en laat ze nog wat meebakken met de rest van de groentjes 
  6. Leg de groentjes in een diep bord, leg er de vis bovenop. 
  7. Smakelijk eten !