• Portret
  • Onze Cases
  • Contentcreatie

Een portret: ' Gustor.be, de online slager '


Tekst: Lifestylebooking.be | Foto's: Gustor.be

15-10-2018

Gustor.be voor meat lovers en iedereen die op zoek is naar exclusief kwaliteitsvlees met een versheidsgarantie tot bij je thuis geleverd. Bij Gustor.be is het uitgangspunt dat het vlees uitzonderlijk genoeg moet zijn om online te kopen. Ze hebben een breed assortiment die je niet gemakkelijk overal terugvindt. Maar ook basic of daily starterspakketjes waar kwaliteit en versheid primeert. Gevestigd in Koksijde, maar levering in gans de Benelux en Frankrijk binnen de 24u.

Afbeelding

Rik bezieler, stichter en zaakvoerder van Gustor.be kwam op het idee in 2014 om vlees online te verkopen. E-commerce stond toen nog in de kinderschoenen, maar in 2015 zijn ze effectief van start gegaan met hun online webshop in vlees, naast hun gewone slagerij. “Ons assortiment start waar het bij de slager om de hoek eigenlijk stopt. Wij leveren uitzonderlijke vleessoorten, gekoeld, op maat versneden bij de particulier thuis. Er rezen zich tal van vragen en problemen. Hoe gaan we dat doen? De mensen moeten op voorhand betalen? Hoe krijgen we dit gekoeld thuis geleverd? In september 2015 zijn we online gegaan en in oktober volgde de eerste bestellingen.”

Als je een bestelling plaatst op de website, hoe wordt dit dan thuis geleverd?

Afbeelding

“Wie voor 11u besteld, krijgt de levering de volgende dag. We laten de klanten ook kiezen wat hun voorkeur is: voor- of namiddag, ‘s avonds na 18u of zelfs in het weekend. Onze originele doos bestaat uit isothermische materiaal en koelelementen die de klant mag houden. Het voordeel is, als je die niet open doet blijft de inhoud gekoeld. Maar onze nieuwe dozen zijn herbruikbaar en neemt de koerierdienst gewoon terug mee. Zo is er geen verlies. Jij krijgt je pakketje vlees gewoon zoals je het ook bij de slager zou krijgen en dit kan meteen in de koelkast. Onze verpakkingen zijn gecertificeerd dat ze tot 38u gekoeld blijven, daarvan gebruiken wij slechts 24u. We hebben de testen gedaan bij een buitentemperatuur van 45°. Wij gaan er ook voor dat geen enkel pakje verloren gaat.”

Hoe kan de klant kiezen en weet die de herkomst?

“Elk stuk vlees is afzonderlijk vacuüm verpakt. Je kunt kiezen van 300 gr tot 2kg en alles ertussen. Wij snijden ook alles vers af zoals bij de slager. We kiezen voor vlees dat moeilijk te vinden is, zoals kraaienbiefstukken, rundswangen of varkenswangen van iberico varkens. Dat zijn geen dure soorten, maar bieden wel een meerwaarde in kwaliteit. We werken ook met een gewichtsgarantie wat inhoudt als je 300gr bestelt, je minstens 300gr krijgt. Vaak
krijg je zelfs iets meer zo’n 10% à 15% extra. Exclusieve vleessoorten, dry aged, biologische kip, premium burgers,... De meeste klanten zitten eigenlijk te wachten op het vlees, dat zijn mensen die een steak Chinanina gegeten hebben in Italië, Rubia Gallega in Spanje, een Wagyu in Japan... Oh zeggen ze, dit kennen we en ze bestellen direct.”

Werken jullie met diepvries vlees of altijd vers?

“90% van onze producten zijn vers en worden vers geleverd. Enkele producten zijn diepvries, omdat die niet lang genoeg bewaren. Maar dat staat ook altijd heel duidelijk op de website. Onze kipfilets komen van bij een Franse poulier en zijn langer onderweg. Wij laten die na slachting rechtstreeks uit Frankrijk komen en die gaan meteen de diepvries in. Bepaalde vleessoorten zijn ook maar heel beperkt tijdens het jaar beschikbaar, zoals wild. Door een stock aan te leggen in de diepvries, proberen wij die toch gans het jaar online aan te bieden. Wij geven ook altijd veel duiding bij onze producten of vleespakketten. Waarom onze kipfilet, Irish ribeye of Chateaubriand net iets anders smaakt dan gewoon. Dit zijn erg vertrouwde gerechten voor in de dagelijkse keuken.”

Vlees online bestellen, het is gedurfd maar het werkt wel?

“Ja zeker. De meeste mensen beginnen eerst met een kleine bestelling om te zien hoe het gaat verlopen. Ze durven nog niet goed precies. Gaat het wel in orde zijn? Hoe werkt dat precies? Is het vlees vers en van goede kwaliteit? Wat met die gekoelde leveringen? Maar wij merken vaak dat ze dezelfde dag of de dag nadien toch al een grote bestelling plaatsen. Vanaf €100 zijn de verzendkosten gratis, daaronder is het €9. Gustor.be is onze passie waar we dagelijks mee bezig zijn. We werken continu aan een nog betere service, kwaliteit en professionaliteit. We vragen aan onze klanten wat ze ervan vinden en houden daar ook rekening mee.”

Inspiratie opdoen of bestellen? Neem snel een kijkje op Gustor.be