• Portret
  • Beauty

Feet & More te Stekene


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

17-11-2020

Feet & More is een nieuw schoonheidsinstituut gelegen in Stekene, waar Tamara haar klanten ontvangt in een gezellig en warm kader. Als gespecialiseerd voetverzorgster, verdiepte ze zich verder in de schoonheidsbehandelingen om een totaalconcept te kunnen bieden. Naast de gespecialiseerde voetverzorging, kunt u ook genieten van een gelaatsverzorging, hotstone massage of voetreflexologie. De klant staat steeds centraal in een gemoedelijke en aangename sfeer. 

In 2011 studeerde Tamara af als verpleegkundige, maar ze miste nog iets in de verzorging en volgde de opleiding voor gespecialiseerde voetverzorging. In 2017 behaalde ze haar diploma, en volgde nog verschillende bijscholingen voor nagelreparaties, nagelbeugels… “In 2020 heb ik de sprong durven nemen en ben ik mijn eigen praktijk Feet & More gestart. Oorspronkelijk is mijn verhaal gestart met gespecialiseerde voetverzorging, maar ik voelde al snel dat ik meer wou aanbieden. Ik heb mij dan ook bijgeschoold in voetreflexologie, hotstone massage, gelaatsverzorgingen en wimperlifting.”

Verzorgende karakter en ervaring als verpleegkundige stellen klanten op hun gemak

Tamara’s zachte en vriendelijke persoonlijkheid weerspiegelt zich in haar behandelingen en omgaan met de klanten. Het verzorgende karakter, professionaliteit en haar ervaring als verpleegkundige zijn extra troeven. “Ik wil mensen graag helpen en verzorgen. Vaak lopen ze veel te lang rond met klachten of pijn aan hun voeten, terwijl onze voeten toch de basis zijn van alles. Ze dragen ons hele lichaam de ganse dag door. We steken ze weg in schoenen, en besteden er weinig aandacht aan. Maar het is zo belangrijk om een goede voetverzorging en -hygiëne te onderhouden. Mensen schamen zich soms nog voor hun voetproblemen, maar voor mij is dat normaal en helemaal niet erg. Wacht vooral niet te lang om ernaar te laten kijken, als je last hebt.” 

“Ik heb een aantal klanten met voetproblemen, die een slechte en pijnlijke ervaring hadden gehad en veel schrik hadden om te komen. Maar op het einde waren ze wel heel blij met het resultaat en dat het meeviel. Ik leg altijd heel goed uit wat er gaat gebeuren, en stel veel vragen. Waar hebben ze last van, wat hebben ze al laten doen, nemen ze medicatie… Ook moet ik rekening houden met mensen met diabetes of bepaalde aandoeningen. Indien het nodig is, voor schimmelnagels bijvoorbeeld, werk ik in samenspraak met de huisarts voor de behandeling. En ik geef duidelijk advies mee over de nabehandeling en zorg thuis. Zodat ze voorgoed van hun problemen verlost geraken. Het geeft veel voldoening dat ik mensen kan helpen zonder dat het pijnlijk hoeft te zijn.”

Tamara kiest voor natuurlijke producten en ontspannende verzorgingen

Voor de gelaatsverzorgingen heeft Tamara gekozen voor het Belgische en natuurlijke merk Body & Bess. “Er zijn verschillende lijnen, de lijn o.b.v. frambozenpit voor de iets drogere en gevoelige huid. En de lijn met rijstpoeder voor de gemengde en onzuivere huid. De anti-aging verzorging is aangepast aan de rijpere huid en ook o.b.v. frambozenpitjes. Tijdens de behandeling pas ik de producten aan naargelang het huidtype. Het zijn heel complete verzorgingen waar veel in zit, zoals ook massage van het gelaat, nek en decolleté. Terwijl het masker opligt, geef ik nog een handmassage indien de klant dit wenst. Nadien maak ik een huidfiche op met de producten die ik gebruikt heb, en geef ik staaltjes mee. Het belangrijkste advies is om eerst te starten met een goede reiniging. Als je het vuil niet van je huid afneemt, heeft het geen zin om een crème te smeren. Ik geef zo eerlijk mogelijk advies mee, zodat ze thuis hun verzorging kunnen opbouwen.”

Als je eerder nood hebt aan een ontspannen momentje voor jezelf, kun je bij Tamara de hotstone massage of voetreflexologie boeken. “Tijdens de massage werk ik met hotstones zodat die warmte nog extra in de spieren kan inwerken. Bij de voetreflexologie werk ik op de drukpunten en voetzones zodat mensen spanningen kunnen loslaten. Nadien kun je je moe voelen, of juist lichter doordat er iets is losgemaakt. Nadien is het belangrijk om veel water te drinken om die afvalstoffen ook af te voeren. In het begin zijn mensen nog wat afwachtend wat het effect zal zijn, maar ze zijn heel positief over de ontspanning die het teweeg brengt. Momenteel ben ik nog aan het verder studeren voor de therapeutische voetreflexologie om ook specifieke klachten te kunnen aanpakken.”

Klanten voelen zich hier thuis in warm en gezellig interieur."

Tamara koos bewust voor een warm en gezellig interieur met zachte beige tinten. “Als mensen hier binnenkomen, moeten ze zich thuis en welkom voelen. Die warmte en rust wil ik ook uitstralen naar de klanten, zodat ze meteen op hun gemak zijn. Daarnaast wou ik een professionele uitstraling creëren die voor kwaliteit staat. Doordat ik verpleegkundige ben, vertrouwen mensen mij gemakkelijk. Als ze schrik hebben, kan ik hen gemakkelijk geruststellen. Mijn opleiding en ervaring als verpleegkundige zijn zeker een meerwaarde, voor de verzorgingen en omgaan met klanten. Want zij komen op de eerste plaats.”

Maak kennis met Tamara en ga zeker langs voor een verzorging dankzij onze kennismakingsdeals met korting voor nieuwe klanten. Ontdek Feet & More te Stekene (Vlasbloemstraat 8).