• Portret
  • Beauty

Esthetiek Mana, een portret


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

30-10-2020

Esthetiek Mana, gelegen in het centrum van Otegem, is een nieuw schoonheidsinstituut gespecialiseerd in gelaatsverzorging, huidverbetering, wenkbrauw shaping, epilaties en massages. Mandana volgde haar hart en vond haar passie in de schoonheidszorgen. Ze specialiseerde zich in de nieuwste technieken van huidverbetering zoals microneedling, fruitzuurpeelings en BB glow. Wie graag eens volledig wil ontspannen, kan dat tijdens een heerlijke massage. De sociale, sympathieke en warme Mandana legt haar klanten graag in de watten.

“Een aantal jaar geleden kwam ik op een keerpunt in mijn leven en rezen er vragen over wat ik wou doen. Vroeger had ik al de opleiding van schoonheidsspecialiste gevolgd, en ik wou hier verder in gaan. Ik ben heel graag bij mensen, het sociale en verzorgende aspect sprak mij zeker aan. Het is mijn passie om mensen te verzorgen en mooi te maken. Dus heb ik de draad terug opgepikt, ben terug naar school gegaan en heb mijn eigen beauty salon Esthetiek Mana geopend.”

“Ik heb ervoor gekozen om mij te specialiseren in huidverbeterende gelaatsverzorgingen. Op de beurs maakte ik kennis met het Japans merk Utsukusy en Ernane. Beide merken zijn dermatologisch getest en geven geen allergische reacties. Ik heb zelf de producten getest en behandelingen ondergaan, en sta echt achter deze producten die resultaatgericht werken. Alle crèmes zitten verpakt in een bol, die symbool staat voor de zonsondergang die je ook terugziet op de Japanse vlag. Op die manier willen ze de zon in iedere badkamer brengen. Het verhaal, de Japanse rituelen en het totaalconcept van Utsukusy spraken mij enorm aan. Het klopt gewoon voor mij.” “De schoonheidsproducten van Utsukusy bevatten uitsluitend natuurlijke bestanddelen, zijn ecovriendelijk en uitgebreid wetenschappelijk en dierproefvrij getest. Voor een natuurlijke en stralende huid, is Utsukusy bij uitstek geschikt voor dagelijkse huidverzorging met gegarandeerd resultaat. Je voelt en ziet meteen het verschil, dankzij deze cosmetische producten die je vrouwelijke schoonheid, of Utsukusy in het Japans, naar boven halen. Er is een groot scala aan producten voor gezichts- en lichaamsverzorging en verschillende rituelen die je een wereld van sensaties doet ontdekken en je door het verre Oosten zullen laten reizen.”

“Momenteel heb ik mij gespecialiseerd in de klassieke gelaatsverzorging en huidverbetering. Bij nieuwe klanten maak ik altijd eerste een fiche op na de reiniging en huidanalyse. Zo kan ik gericht de producten en verzorging afstellen op hun huidtype. Afhankelijk van je huidbehoefte of -probleem, zijn er verschillende productlijnen om zo resultaatgericht te werken. Voor de huidverbetering is er een bijzonder gamma aan producten, serums en verzorgingen zoals de microneedling, fruitzuurpeeling, BB glow en Oxygentherapie. Zo kun je serums inbrengen tot in de diepere huidlagen en de cellen terug reactiveren om collageen en elastine aan te maken. Deze behandelingen gaan een stapje verder op het medisch-esthetisch niveau, en worden best in kuur gevolgd in combinatie met thuisverzorging.” “Ik werk klantgericht en volgens de behoeftes en noden van de huid op dat moment. Bij de massages is het tot rust komen erg belangrijk. Daarnaast zorg ik ervoor dat ze comfortabel liggen en op hun gemak zijn. Ik voel aan wie ik voor mij heb en wat die persoon nodig heeft. De verwelkoming, vriendelijkheid en omgaan met mensen gaan mij heel natuurlijk af. Ik blijf niet stilstaan, er zijn steeds vernieuwingen in de schoonheidssector en ik blijf mij erin verdiepen. Uit ervaring heb ik geleerd, dat op de juiste moment, de weg mij wel wijst welke richting ik moet inslaan.”