`
  • Getest
  • Beauty

Gelaatsverzorging met edelsteenmassage getest bij Holistische praktijk SLOWW


Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Shuttersock/lifestylebooking.be

22-10-2018

Bij Holistische praktijk SLOWW  in Assebroek kun je terecht bij Isabelle die werkt op natuurlijke huidverzorging en ontspanning. Ze koos hiervoor het merk Organic Spa dat 100% natuurlijk is en met zuivere ingrediënten werkt. Ook tijdens de gelaatsverzorging ligt het accent op ontspanning en tot rust komen. Het is een totaalbeleving die je doet wegdromen. Ik mag de klassieke gelaatsverzorging met edelsteenmassage gaan testen. Ik ben alvast heel benieuwd naar de producten.

De edelsteenmassage werkt zowel energetisch als emotioneel, vertelt Isabelle mij. “We werken met de gouden driehoek, nl. de amethist, bergkristal en rozenkwarts. De amethist heeft een ontspannende werking en werkt heel goed tegen stress om tot rust te komen. De bergkristal is vitaliserend en gebruik je als iemand meer energie wilt. De rozenkwarts staat voor eigenliefde om je hart te openen. De combinatie van deze drie zorgen voor een energetische emotionele gelaatsmassage. Het holistische idee zit er ook achter waar schoonheid en gezondheid hand in hand gaan.”

Holistische gelaatsverzorgingen met natuurlijke ingrediënten

Om te starten laat Isabelle je eerst plaatsnemen voor een warm voetenbadje met epsom zout, rozen- en hibiscusblaadjes. “Deze natuurlijke ingrediënten verzachten de huid, verlichten pijnlijke spieren en verwijderen afvalstoffen. Zo kun je al tot rust komen en ondertussen stel ik een aantal vragen om meer te weten te komen wat je doet voor je huid. Ook het type werk doet er toe, zit je vaak binnen of altijd buiten, of op de baan in een wagen met airco. Het heeft allemaal een invloed op de huid. Veel mensen wassen nog hun gezicht met water en zeep, maar dat droogt alleen maar uit.” Daarna mag ik plaatsnemen op de tafel en pakt Isabelle mij helemaal in. Ze vraagt of ik warm genoeg heb en comfortabel lig.

Diep inademen om eerst te ontspannen

“Adem 3x diep in via de neus en langzaam uit door de mond”, vraagt Isabelle. Ik volg haar stem en focus mij op een diepe ademhaling die helpt om te ontspannen. Isabelle maakt contact met mijn lichaam en plaats haar handen op de handdoek. Daarna start ze met de reiniging die een romige textuur heeft, heerlijk fris ruikt en tegelijk ook hydrateert. Ze neemt alles af met water en tonifieert de huid om kalmerende eigenschappen toe te voegen. Daarna volgt nog een extra reiniging met een zachte mousse die specifiek voor vettigere huiden is. De peeling bestaat uit 74% natuurlijke ingrediënten en is o.b.v. argan en jojoba olie met sesamzaadjes in. Het is een heel zachte korrel die ze eerst goed met water vermengt.

Heerlijke energetische massage met edelstenen

Afbeelding

Isabelle neemt de meeste korreltjes weg met warme doekjes voor ze aan de edelsteenmassage op het gelaat begint. Het is een heel zachte manier van masseren en geeft een heel ander gevoel. “Het werkt heel ontspannend en mensen slapen er achteraf goed van”, vertelt Isabelle. Ze legt de rozenkwarts op mijn hart en die blijft daar liggen gedurende de gelaatsmassage. In elke hand krijg ik een bergkristal voor meer vitaliteit en energie. De amethist gebruikt ze om te masseren op mijn gelaat, die dient ter ontspanning. Isabelle werkt op de verschillende lijnen en meridianen in het gelaat en drukt hier en daar zachtjes aan. Het is een heel uniek en ontspannend gevoel. Na de massage brengt ze nog een cream mask met rozenbottel aan om te hydrateren en voeden. Ondertussen kan ik nog nagenieten tijdens een heerlijke voetmassage.

Mijn huid ziet er stralend uit en ik ben helemaal ontspannen, dankjewel Isabelle voor deze gelaatsverzorging met edelsteenmassage. Wil je dit graag zelf graag testen, maak dan zeker gebruik van onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.