• Portret
  • Beauty

Schoonheidsinstituut Natur'Elle


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

19-09-2021

In de zomer van 2006 is Anne Verbeurgt gestart in Zele met haar schoonheidsinstituut. Sinds 2015 is ze gelegen in het pittoreske en landelijke Balegem waar kasseiwegen nooit ver weg zijn. Ze is altijd geïnteresseerd geweest in verzorging en is begonnen met voetverzorging en massages. Ondertussen biedt ze alle aspecten binnen de schoonheidszorgen aan. Ook gezonde voeding hoort daar onlosmakelijk bij en Anne staat je graag bij met voedingsadvies. “Als er innerlijk iets niet goed zit, ga je dat zien op je gelaat”, zegt Anne. Vandaar dan ook haar focus op natuurlijke huidverzorging.

Als je binnen komt bij Natur’Elle overvalt je meteen de overvloed aan licht, rustige tinten, houten vloeren en landelijke elementen. Ook haar merk Provence Santé is bewust uitgekozen en staat voor natuurlijke producten. “Ik leg mij vooral toe om te werken met natuurlijke producten”, vertelt Anne. “Alle producten zijn o.b.v. planten en bloemen zonder parabenen en parfums, dat is een bewuste keuze van in het begin. Hoe langer ik bezig ben, hoe meer ik ondervind dat mensen allergisch reageren op cosmetische en geparfumeerde producten. Dat motiveert mij zeker om er in verder te gaan om mensen hier te helpen met een natuurlijke oplossing en ingrediënten.”

Ik ondervind vaak bij mijn klanten dat hun huid gedehydrateerd is

Een liftende en strakkere huid na één behandeling

Afbeelding

Een hydraterende gelaatsverzorging is de basisbehandeling voor elk huidtype en is gans het jaar van belang. “Ik ondervind vaak bij mijn klanten dat hun huid gedehydrateerd is”, vertelt Anne. “Hydratatie van de huid is dan ook belangrijk, alsook voldoende water drinken voor de vochtbalans. Mensen willen er blijven goed uitzien naarmate ze ouder worden. Dankzij de Semperbeauty lifting heb je onmiddellijk resultaat vanaf de eerste behandeling. Op langere termijn is een kuur van 10 beurten aangeraden. Het toestel werkt op elektrotherapie en geeft een liftend effect. Ik maak circulerende bewegingen op het gelaat die de celvernieuwing stimuleert. Bij iedere behandeling zit een lymfedrainage, een fase die op spierversteviging werkt en één op lifting. De huid voelt onmiddellijk strakker aan.”

Heerlijk slapen na een massage

Binnen de massages is er keuze tussen de hotstone, kruidenstempel- en manuele massage. “Bij een kruidenstempelmassage kun je iets meer druk zetten met zachte bundeltjes”, vervolgt Anne. “Ik maak die zelf met een mengeling van kruiden zoals roos, lavendel en zeezout. Deze warm ik op in olie en masseer er het lichaam mee. Met een hotstone massage kun je iets minder druk zetten, maar de warme lavastenen voelen heel aangenaam. Ik laat die over de spieren glijden die de warmte goed kan opnemen. De relaxatiemassage is een manuele massage met olie. Ik raad altijd aan om ‘s avonds een massage te nemen. Je wordt er heel rustig van en dan kun je daarna zalig gaan slapen.”

Het salon oogt rustgevend en gezellig. “Het is geen typisch instituut, ik wou het huiselijker aankleden. Vandaar de warme houten vloer, lichte kleuren en sfeerverlichting. Het is een kader waar je tot rust kunt komen. Mensen verwachten dit niet als ze hier de eerste keer komen. Mijn klanten zeggen mij dat ze voelen aan mijn behandelingen dat ik het graag doe. Daar krijg ik heel veel voldoening van. Ik wil dat mijn klanten hier tevreden en ontspannen buiten stappen. Het is voor de meesten ook een beetje me-time als ze naar hier komen. Ik doe het graag en dat maakt het verschil gevoelsmatig”, besluit Anne.