• Portret
  • Beauty
  • Holistisch

Cosy Feeling in Bellegem


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

01-10-2020

Bij Cosy Feeling in Bellegem staat de mens centraal voor zowel innerlijke als uiterlijke ontspanning en balans. In 2019 startte Sofie haar zaak Cosy Feeling gespecialiseerd in voetreflexologie, healing en massages vanuit een holistische visie. Door blokkades los te maken, kan de energie terug stromen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam zijn werk doen. Je voelt je rustiger, vitaler en beter in je vel. Zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel herstelt het evenwicht zich.

Sofie, mama van 3 tieners en onderwijzeres, kende rond haar veertigste een keerpunt in haar leven en besloot na een aantal moeilijke gebeurtenissen het roer om te gooien. Als studente maakte ze reeds kennis met de helende werking van reiki en de rust die meditatie haar bracht. “Ik voelde mij al een tijdje niet goed in mijn vel en toen ik veertig werd, had ik er genoeg van. Het werd tijd dat ik op zoek ging naar iets voor mezelf en naar mijn lichaam begon te luisteren. Tijdens die periode kwamen er veel signalen op mijn pad, en die wezen allemaal naar voetreflexologie. Ik besloot om de opleiding te volgen in avondschool bij Heidi Angela Elzen. Een prachtige vrouw en wijze mentor van wie ik veel geleerd heb.” 

Er vond een ware ommekeer plaats in mijn gedachten

Afbeelding

“Tijdens de opleidingen begon ik zelf ook bewuster te leven, waardoor ik me nu stukken beter voel. Er vond een ware ommekeer plaats in mijn gedachten en hoe ik naar het leven keek. In plaats van negatief te kijken, weet ik nu dat er achter elke tegenslag een les schuilt. Iets dat jou op één of andere manier triggert en zegt dat je niet goed bezig bent. Door daar dan anders naar te kijken, kun je iets veranderen in de situatie. Het voelde eerst wat raar om zelf ook behandelingen te krijgen. Ik was het niet gewoon om aan mijzelf te werken en dat voelde wat onwennig. Maar dat heb ik overwonnen, mijn vrouwelijke kant is daardoor meer ontwikkeld nu. Ik voel als ik goed in mijn vel zit, ik dat ook uitstraal naar mijn omgeving toe. En die positieve energie op die manier zelf doorgeef. Ook als ik behandelingen geef, voel ik die energie en dat is een zalig gevoel.”

Sofie helpt mensen vertrekkende vanuit een holistische visie, waarbij ze de tijd neemt om te luisteren naar het verhaal en klachten van de klanten. “Ik ga altijd eerst een gesprek aan om iets meer van de achtergrond te weten te komen. Klanten komen soms met een fysieke klacht, maar daar kunnen ook emoties of onverwerkte trauma’s aan verbonden zijn. Blokkades kunnen komen door spanningen, stress, niet goed in je vel zitten, negatieve gedachten,... maar ook je eet- en leefpatroon spelen een rol. Ik kijk naar het totaalplaatje, want alle puzzelstukjes moeten samen vallen. Als ik tijdens de massage of behandeling bepaalde spanningen voel, vertel ik dat ook nadien. Ik geef tips mee, en een mentaal duwtje in de rug om terug verder te kunnen.”

Mijn missie is om mensen te helpen en alles terug te laten stromen"

Afbeelding

Het is Sofie haar doel om mensen te helpen, door blokkades los te maken en de energie terug te laten stromen. Dit doet ze via Reiki, La Ho Chi, voetreflexologie en holistische massages. “Reiki ken ik al heel lang, maar ik heb mij verder verdiept in La Ho Chi een nog krachtigere healing. Bij Reiki werk je met de universele energie, en bij La Ho Chi worden nog meer dimensies toegevoegd en het effect is nog krachtiger. Het zorgt voor een erg diepe ontspanning, geeft de rust om naar het lichaam te luisteren en zintuiglijk meer waar te nemen. Het effect is erg afhankelijk van persoon tot persoon. Bij de voetreflexologie kan ik werken op verschillende zaken, zoals het hormoonstelsels, de rug, spijsvertering… maar ook op de chakra’s, of het losmaken van onverwerkte emoties of trauma’s uit het verleden die vastzitten op het lichaam. Het de bedoeling om alles terug op hun plaats te zetten en de energie volop te laten vloeien in het lichaam. 

“Voor de massages luister ik naar wat de mensen aangeven. Tijdens het masseren, voel ik welke punten vast zitten en maak die los. Door de energieblokkades weg te nemen, kan het zelfregulerende vermogen van het lichaam z’n werk doen. Je zal verbaasd zijn hoe goed je eigen lichaam zich kan herstellen. Het zal je ook helpen beter de signalen van je lichaam te interpreteren om gezond te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat we alles kunnen omkeren. Met soms een duwtje in de rug.”

Maak kennis met Sofie en haar behandelingen dankzij mooie deals en kortingen voor nieuwe klanten. Ga zeker zelf eens langs bij Cosy Feeling (Kwabrugstraat 14) in Bellegem om uit te proberen.