• Portret
  • Beauty

Body & Senses in Menen, een portret


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

29-04-2019

Bij Body & Senses in Menen stapt u binnen in een oase van rust en verwelkomt Katy u hartelijk in haar nestje. Geef uw lichaam en geest rust in deze drukke tijden. U wordt verzorgd met de natuurlijke producten (algen, kleien en etherische oliën) van Phyto 5 en chromatherapie (licht & kleur). Ze geven u de subtiele kracht uit planten voor een natuurlijke en stralende schoonheid, evenwicht en harmonie. Katy legt je niet alleen in de watten, maar dankzij de energetische massages, gelaats- en lichaamsbehandelingen laat ze uw energie terug stromen.

Katy straalt als ze de deur opent. Haar warme vriendelijke uitstraling en glinsterende ogen stellen je meteen gerust. Van opleiding is Katy kapster, maar ze was altijd al geïntrigeerd door kleuren, de natuurelementen en de betekenis erachter. Vanuit die passie volgde ze opleidingen en specialiseerde zich in energetische massages, lichaams- en gelaatsverzorgingen. Hiervoor koos ze voor het plantaardige Zwitserse merk Phyto 5. “De 5 elementen (water, vuur, hout, aarde en metaal) en kleuren (paars, rood, groen, geel en blauw) staan symbool voor de energiebanen in ons lichaam en ondersteunen bepaalde organen en stelsels. Door je geboortedatum weet je welk element je bent en in welk kleur je past.”

Afbeelding

Hout, Vuur, Aarde, Metaal & Water

De 5 elementen beïnvloeden beweging en verandering in het lichaam: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Samen vormen ze één geheel. Elke verstoring van de natuurlijke cyclus kan leiden tot een onevenwicht, lichamelijke of mentale vermoeidheid. Door elk element in evenwicht te brengen, komt je natuurlijke bioritme terug in harmonie. “Alles is energie en in beweging, ons lichaam ook. Elk uiterlijk probleem heeft een innerlijke oorzaak, maar we vergeten om zorg te dragen voor ons lichaam. Toen ik zelf met de behandelingen en producten begon, bracht dit zo veel in beweging in mijn lichaam. Ik voel graag dingen aan, en dit was heel sterk. Voor mij was dat het begin dat Phyto 5 echt werkt, op energetisch, fysisch en belevingsniveau.”

Harmoniseren volgens het natuurlijke bioritme

Energetische gezichts- en lichaamsverzorgingen in combinatie met licht- en kleurtherapie zorgen voor een extra dimensie en diepere werking. “Licht heeft een zekere frequentie en die komt overeen met een trilling in je lichaam. Door een bepaalde trilling mee te geven, kun je veel dieper op celniveau werken. Ieder product van Phyto5 gaat dan ook tot in de bloedbaan. Als je je lichaam goed verzorgt, straal je dat ook uit naar buiten en in je gezicht. Vaak verzorgen we alleen ons gezicht, maar dat is slechts een stukje. Elke klant krijgt ook een energetische kalender mee, zodat je elk kleur kunt doorlopen. De volle maan staat er ook op aangeduid, want dan doen de producten dubbel hun werk. Wij bestaan uit water en energie, en gaan mee met de getijden van de zee.”

Uit je hoofd en terug in je lichaam

Katy legt elke klant in de watten en zorgt ervoor dat ze kunnen ontspannen. “Dat ontladen gevoel de eerste keer is heel belangrijk. Daarna kunnen we verder werken op bepaalde klachten. Iedereen is ook geprikkeld om te weten in welke kleur of element ze vallen. Dit vertelt ook al iets over de persoon en hoe die in elkaar zit. Het lichaam vertelt mij ook veel en zo weet ik welke organen extra ondersteuning nodig hebben. Ik begin altijd met een warm voetbadje met algen. Die verwarmt het lichaam en zorgt ervoor dat je makkelijker uit je hoofd gaat. Zodat je terug kunt voelen i.p.v. denken. Op de tafel voel ik wat er in beweging is of welke puntjes leeg zijn. Controle loslaten is iets wat heel moeilijk is, maar daar is de Chromatherapie ideaal voor. Je ligt in een bad van licht en kleur waardoor je makkelijker loslaat. De reacties van de mensen nadien zijn vaak verrassend, want zo’n effect hadden ze niet verwacht. Je voelt echt meteen een verschil.”

Je voelt en proeft de passie als Katy praat over haar Body & Senses. “Dit is echt een stuk van mijn leven. Voor mij is het belangrijk dat de klanten zich hier goed voelen en terug vooruit kunnen in het leven.” Wil je graag meer weten over de energetische Phyto5-behandelingen, lees dan zeker ook ons artikel getest. Dankzij onze deals voor nieuwe klanten kun je het zelf ook eens testen met een mooie korting.

Lekker doorlezen