• Portret
  • Beauty

Schoonheidsinstituut Belita


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

04-07-2017

Chloë Lodewijckx van Belita in Zonhoven is in  2015 afgestudeerd als schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. In Juli 2015 startte ze haar eigen zaak. Ondertussen heeft ze zich bijgeschoold in gespecialiseerde voetverzorging. Met veel passie geeft ze al haar klanten een zo goed mogelijke behandeling met de producten van La Sultane de Saba. Kom binnen bij Belita en laat jezelf verwennen in een Oosterse sfeer. Alle zintuigen worden geprikkeld voor een unieke ervaring. Chloë heeft een rustige en serene uitstraling en laat je kennismaken met een andere wereld.

Oosterse schoonheidsrituelen

Afbeelding

Het concept van La Sultane de Saba berust op een zeer oud en kostbaar ritueel van het mooi maken van de oosterse vrouw. Het geheim werd overgedragen van moeder op dochter, van generatie op generatie. “La Sultane de Saba wilt je met authentieke en originele producten tijdens de verzorgingen met smaken en kleuren laten wegdromen. Tijdens de verzorging wordt je uitgenodigd om te reizen, verre horizonten te ontdekken waar lichaam en geest teruggaan naar de bron van ontspanning en rust. De verschillende gamma’s producten bezitten elk een unieke en magische authenticiteit. Het merk is in Limburg nog niet zo bekend en ik kan er hier echt mee uitpakken."

“Ik heb verschillende massagetechnieken geleerd en heb zo mijn eigen manier van masseren ontwikkeld. Ik probeer te doen wat ik voel dat de klant op dat moment nodig heeft.

Deugdzame werking van karitéboter

Voor de manuele lichaamsmassages werk Chloë met gesmolten karitéboter, die heel veel goede eigenschappen bezit voor de huid (droogte, eczeem, wondjes, zonnebrand...) “Ik heb verschillende massagetechnieken geleerd en heb zo mijn eigen manier van masseren ontwikkeld. Ik probeer te doen wat ik voel dat de klant op dat moment nodig heeft. Ik pas mij ook aan als ik merk dat ze het niet als fijn ervaren. Ik wil het gevoel van ontspanning overbrengen naar mijn klanten. Ook al komen ze soms gestresseerd toe na hun werk. De meesten moeten zich nog maar neer zetten en vallen al bijna in slaap. Het is echt me-time voor hen, een momentje helemaal voor jezelf. Ik hoor ook regelmatig dat ik veel rust uitstraal en dat kan overbrengen naar mijn klanten.”

Zuiveren en ontspannen met oorkaarstherapie

Ook de oorkaarstherapie is een unieke ervaring die je moet ervaren om te weten hoe het voelt. “Het is heel geschikt in kuurvorm in de winter voor allerhande kwaaltjes te verlichten, zoals migraine, sinusproblemen, verkoudheid, keelpijn… Er wordt een speciale kaars in het oor geplaatst om het oor te reinigen. Daarnaast heeft het ook een erg ontspannende werking. De kaars is gemaakt van stukjes linnen die in bijenwas en kruiden gedrenkt zijn. Door de warmte die vrijkomt, wordt het vuil aan het oor onttrokken en de zuiverende bijenwas werkt verzachtend. Ondertussen masseer ik de nek en schouders.”

Godin van de schoonheid

Afbeelding

Belita staat voor  de Griekse godin van de schoonheid, en je kunt er terecht voor alle schoonheidsbehandelingen en -verzorgingen. Chloë brengt je graag tot rust en verwent je tijdens een gelaatsverzorging of massage (manueel, oorkaars, voetreflexologie…). Ook voor ontharingen, perfecte nagels, gelnagels, manicure en pedicure kun je bij haar terecht. Ze werkt uitsluitend met de minerale make-up producten van BellaPierre, zonder talk, parabenen en sulfaten. Het basisingrediënt is mica, een minerale olie met een kalmerende werking op de huid. Bij Belita stap je binnen in een Oosterse en magische wereld waar je niet anders kunt dan genieten en tot rust komen. Laat je meevoeren en wegdromen.