• Getest
  • anti-stress massage
  • Holistisch

Anti-stress massage getest bij Nityashima


Tekst: Wouter Claeys | Foto's: Lifestylebooking.be

01-06-2017

Dankzij mijn werk bij Lifestylebooking krijg ik regelmatig de kans om beauty- en wellness behandelingen uit te proberen. Vandaag mag ik een ontspannende lichaamsmassage (75min) uitproberen te Gits bij Beauty, Wellness & Healing Center NityaShima. Wanneer ik aankom bij de bruine poort, ruik ik een heerlijke wierook waardoor een zen-gevoel me overvalt. Het tuintje die naar de praktijkruimte leidt nodigt uit voor ontspanning en Dirk ontvangt me hartelijk.

Dirk vraagt me of ik ergens last van heb en bij mij ( zoals bij zovele mensen ) is dat de onderrug. Ik voel eigenlijk een constante pijn, waar ik door de jaren heen mee heb leren leven. Het is zelfs een deel van mezelf geworden. Dirk vraag of het goed is dat hij mijn ‘ pijnpunten ‘ mag behandelen met een stemvork & klankschalen. Dit is blijkbaar een eeuwenoude behandelmethode die reeds 6000 jaar oud is en afkomstig is uit Aziatische landen. Dirk vertelt me dat een massage bij hem zelden hetzelfde is, omdat hij de massage afstemt op de persoon en specifieke aandachtspunten.

Massage met zelfgemaakte biologische en etherische olie

Afbeelding

Wat me ook meteen in een ontspannen modus brengt, is de professionele aanpak van Dirk. Hij stelt me onmiddellijk op mijn gemak mede door zijn zachte stem en rustige manier van praten. Ik mag plaatsnemen op de behandeltafel zodat de massage kan beginnen. Het is een volledige lichaamsmassage, dus ik mag eerst op de rug liggen. Warme heerlijk geurende olie ( zelfgemaakte biologische olie vermengd met etherische olie) wordt verspreidt over mijn lichaam en elk lichaamsdeel krijgt aandacht. De erg aangename muziek op de achtergrond brengt me in een haast meditatieve toestand.

Klankschaal op de buik produceert trillingen door gans het lichaam

Afbeelding

Heel speciaal was de behandeling op mijn buik met een klankschaal. Die werd op een doek op mijn buik gezet en met een soort klepel werd een geluid geproduceerd die tamelijk lang duurde. Daarbij voelde ik die trillingen door bijna gans mijn lichaam. Een rare gewaarwording die toch aangenaam is en me tot rust bracht. De stemvork werd ook tijdens de massage op bepaalde punten op mijn lichaam geplaatst. Die  produceerde daarbij trillingen en warmte. Achteraf blijkt dat daarmee lokale spanningen verdreven kunnen worden. Wanneer Dirk me zacht vraagt om me om te draaien gooi ik een blik op de klok die me vertelt dat er al bijna een volledig uur verstreken is. Wat gaat die tijd hier snel en dan moet mijn rug nog gedaan worden…

Eeuwenoude technieken in een moderne tijd

Afbeelding

Dirk voelde perfect aan waar de spanningen en pijnpunten zich bevinden en gaf extra aandacht aan deze zones. Na de massage (bijna 2u) nam Dirk nog even de tijd om de massage te bespreken bij een glaasje water. Ik werd geadviseerd om die dag nog minstens een liter water te drinken, omdat mijn lichaam zich zou ontdoen van afvalstoffen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de ganse dag nog nagenoten heb én raar maar waar, de pijn in mijn rug was volledig verdwenen…. Dat is voor mij het bewijs dat eeuwenoude technieken (reiki, healing, klankschalen en stemvork) toch in onze moderne tijden nog steeds hun nut kunnen hebben.

Mijn advies aan mensen die een bezoekje plannen aan NityaShima:  ‘plan na de massage geen activiteiten meer, zodat je nog ten volle kan nagenieten van de behandeling.‘ Deze anti-stressmassage is in één woord samen te vatten als ‘zalig’. Je houdt er ook best rekening mee dat de massage soms wel kan uitlopen. Dirk vertelt me dat hij (indien de agenda het toelaat) zich erg focust op het lichaam en daarbij niet altijd aan de tijd denkt…

Lekker doorlezen