• Portret
  • Wellbeing
  • Holistisch

Back to Balance in Menen


Tekst: Coach Tineke | Foto's: LSB

25-10-2018

Back to Balance in Menen staat voor therapeutische en ontspannende massages om volledig tot rust te komen. Regelmatig jezelf trakteren op een massage maakt dat je beter in je vel komt te zitten. Het brengt lichaam en geest in evenwicht en je komt helemaal tot rust. Linda geeft naast een uitgebreid aanbod massages & healing, ook workshops, pendelen, hypnose, huiszuivering en kaartlegging. Kom deze holistische wereld ontdekken bij Back to Balance in Menen.

In 2005 startte Linda Back to Balance in Menen, nadat ze zelf had ondervonden welke positieve effecten een massage heeft. “Ik had vroeger een slaapprobleem, en toen ik de eerste keer zelf een massage kreeg had dat een enorme impact op mij. Ik was meteen getriggerd om het zelf te leren. Ik heb veel energie, maar als ik massages, reiki of hypnose geef, kom ik helemaal tot rust. Ik had me in geen jaren zo kalm gevoeld en volgde allerlei cursussen. Elk jaar volg ik trouwens nog bijscholing. Ik heb een ruim aanbod aan massages, waaronder de relaxerende, energetische of shiatsu. En ook binnen de healing zijn er verschillende stromingen zoals reiki, shambala, magnetisme… Alles is energie en stroomt, ook tijdens mijn massages.”

Terwijl ik bezig ben, stroomt er universele energie door mijn handen naar de plaatsen waar het lichaam er meest nood aan heeft.

Massages, healing, hypnose,...

Binnen de massages kun je kiezen uit verschillende types elk met hun eigen kenmerken en aangepaste werking. “De shiatsu massage vind ik zelf erg goed, elke week laat ik mij ook onder handen nemen en ik ben nooit ziek. Shiatsu is een combinatie van stretchen , masseren en behandelen van alle meridianen. Ik heb het zelf geleerd van een oude shiatsu meester. Hierbij is het aangeraden om losse kledij aan te hebben. Een deel gebeurt zittend op een stoel een deel liggend op de mat. Dankzij de drukpunten worden blokkades los gemaakt en de meridianen geactiveerd. Het is tamelijk stevig en sommige plekjes kunnen pijnlijk zijn. Dat is een teken dat er iets niet in balans is en daar werk ik verder op in. Ik stem me  ook altijd af op de klant en vraag of de druk niet te hard is. Het boost je immuunsysteem en is enorm goed om spanningen kwijt te raken.”

Alles is energie

Ook bij haar massages stroomt de energie en geeft Linda deze door waar nodig. “Terwijl ik bezig ben, stroomt er universele energie door mijn handen naar de plaatsen waar het lichaam er meest nood aan heeft. Bij een nieuwe klant is er altijd eerst een kort gesprekje om te weten te komen waar ze problemen hebben. Dan kan ik daar extra aandacht aan besteden. Alles draait om de balans, de energie en de stroming. Vaak gebruik ik naast mijn handen ook eens de pendel om de chakra’s uit te meten. Ik geef ook veel tips & trics mee zodat de mensen zelf het heft in handen kunnen nemen. Regelmatig organiseer ik workshops rond massage, reiki healing,... of rond een bepaald thema zoals slaapproblemen. Mensen leren zelf technieken aan en krijgen ontspanningsoefeningen mee. Deze zijn een combinatie van eenvoudige technieken die ze heel gemakkelijk kunnen toepassen in hun dagelijks leven.”

Slaagkansen hypnose, meer dan 90%

Afbeelding

Hypnose is een beproefde methode om mensen te helpen om van bepaalde gewoontes, angsten, gedachten, laag zelfbeeld,… af te helpen. “Mensen kunnen bij mij terecht voor vanalles: slaapproblemen, zelfvertrouwen, burn-out, depressie, pijn, concentratievermogen, stoppen met roken, vermageren,... Hypnose is niet meer of minder dan geconcentreerde aandacht. Als je onder hypnose bent, hoor je nog alles wat ik zeg. Langs de ene kant ben je heel alert, langs de andere heel ontspannen. Mensen zeggen vaak dat het lijkt of ze een korte vakantie gemaakt hebben. Onder hypnose ga je ook niks doen, wat je anders ook niet zou doen. Je hebt nog altijd jouw kritische mind. Ik maak altijd een persoonlijk script met daarin de puntjes die ze willen veranderen. Gemiddeld zijn er 4 sessies nodig en elke keer gaan we iets dieper. Het is niet de wilskracht die je sterkte kracht is, maar wel het onderbewuste. Via hypnose spreken we het onderbewuste aan om blijvende veranderingen te verkrijgen. De slaagkansen zijn meer dan 90%.”

Benieuwd naar de massages bij Back to Balance, lees dan vlug ons artikel getest over de energetisch massage.

Deals

Lekker doorlezen