• Getest
  • Thaise massage

Baan Butsayamat; Lichaamsmassage bij rugklachten


Tekst: Ymke De Langhe | Foto's: Lifestylebooking.be

29-12-2017

Op een druilerige winterdag net voor de feestdagen mocht ik bij Baan Butsayamat te Zoersel de lichaamsmassage testen. Ik heb al veel massages mogen ervaren in binnen -en buitenland en ben dan ook een zeer gewillig slachtoffer. Daar ik zelf al jaren last heb van complexe rug -en schouderklachten, geef ik mij graag over aan Butsayamat. Deze lieve dame van Thaise afkomst, straalt een enorme rust uit. 

Mmmassage

Afbeelding

Op een druilerige winterdag net voor de feestdagen mocht ik bij Baan Butsayamat te Zoersel de lichaamsmassage testen. Ik heb al veel massages mogen ervaren in binnen -en buitenland en ben dan ook een zeer gewillig slachtoffer. Daar ik zelf al jaren last heb van complexe rug -en schouderklachten, geef ik mij graag over aan Butsayamat. Deze lieve dame van Thaise afkomst, straalt een enorme rust uit. Tijdens het intake gesprek lijkt het alsof zij door mij heen kan kijken, want zelfs zonder vragen te stellen kan zij aan de manier waarop ik zit zien op welke plaatsen ik last heb, en welke organen mijn zwakke plekken zijn. Het was meteen een schot in de roos. Hoe ze het wist, dat weet ik tot op heden nog steeds niet, misschien is het een gave, misschien is het haar jarenlange ervaring of een combinatie van beiden.


Na het intake gesprek mag ik plaatsnemen op een zeer comfortabele en aangenaam voorverwarmde massagetafel. Deze massagetafels zijn groter en breder dan degene die ik normaal gewend ben, en het wordt ook vrij snel duidelijk waarom. Tijdens de massage neemt Butsayamat regelmatig plaats bovenop de tafel om mijn lichaam op verschillende manieren te bewerken.

Afbeelding

De massage begint met een aantal technieken die worden uitgevoerd bovenop de handdoek, zo kan ik kennis maken met de aanraking en stevigheid waarmee zij masseert. Al tijdens deze inleiding voel ik een enorme spanning van mij afglijden. Ik beslis nu om me helemaal over te geven, want als ik na vijf minuten al een wauw effect ervaar, dan weet ik niet wat mij de rest van het nog bijna anderhalf uur durend massageritueel mag verwachten. Elke spier, elke vezel in mijn lijf wordt gekneed, gestretcht en bewerkt. De massage wordt uitgevoerd op het lichaam met een heerlijk verwarmde olie Dit heb ik werkelijk nog nooit gevoeld. Deze massage is van een heel ander niveau. De technieken die zij gebruikt heb ik nooit eerder ervaren…Maar ze doen deugd, heel veel deugd. Wanneer we op bijna op het einde zijn gekomen van de massage ben ik nog in een lichte vorm van ontkenning dat het gedaan is, wat mij betreft had dit (nog ) veel langer mogen duren. Butsayamat vraagt of ik recht wil gaan zitten op de tafel, en voegt nog enkele lichte manipulaties uit om mijn blokkades op te heffen, en of ze dit doet. Mijn lichaam voelt als nieuw, ik zal niet snel meer beroep doen op een kiné of ostheopaat om mijn klachten te verhelpen.  Zoals Butsayamat mij geholpen heeft en ik tot op de dag van vandaag nog steeds klachtenvrij ben, heeft van mij een fan voor het leven gemaakt, en kan zij op mij rekenen als vaste (Limburgse) klant. Op het einde van de massage wordt de overgebleven massageolie afgenomen met heerlijk verwarmde handdoeken als zalige finishing touch.

Tijdens het aankleden probeer ik uit mijn roes te ontwaken en terug te komen tot de “real world”, al moet ik toegeven dat dit wel enige moeite kost. De rest van de dag blijft deze roes nog nazinderen en ervaar ik een gelukzalig gevoel. Bij het afscheid meld ik aan haar echtgenoot Geert, met zie zij samen deze prachtige zaak uitbaat, dat hij haar onder een glazen stolp moet bewaren. Deze dame beschikt over een uitzonderlijke gave die ik met regelmaat ga koesteren.

Bekijk zeker onze deals van deze zaak, en geniet, ervaar en keer weder terug ! Baan Butsayamat = een aanrader !

Lekker doorlezen