• Portret
  • Gezondheid & wellbeing

Ariane Wellness


Tekst: Sarah Beyers | Foto's: Lifestylebooking.be

13-12-2019

Bij Ariane Wellness in Arendonk kom je terecht in een ontspannen sfeer. In het aanbod vind je de “normale” massages, maar ook evenzeer aanvullend spiritueel advies of een healing. Speciaal voor mensen met veel pijn zijn er specifieke behandelingen, zoals de Tachyon therapie of de speciale infrarood sauna. Kinderen zijn zeker ook welkom. 

Pijn bespreekbaar maken

“Ik ben heldervoelend geboren,” begint Ariane haar verhaal. “Ik maakte hetzelfde mee, zoals bij tweelingen soms het geval is, alleen verschil ik een jaar met mijn broer. Ik voelde het als hij bijvoorbeeld gevallen was, maar besefte nog niet goed wat dit “gevoel” was. Naarmate ik ouder werd, verdween dit, maar na mijn scheiding kwam alles terug in een stroomversnelling en ben ik me meer op het spirituele, reiki en astrologie gaan richten. Ik wil vooral mensen helpen en besefte dat de drempel voor puur het spirituele vaak te hoog lag. Zeker voor mensen uit mijn omgeving. Ik merkte dat een massage drempelverlagend werkte en dat mensen dan beter mijn uitleg kunnen plaatsen. Ze staan er dan ook meer voor open en vragen er vaker zelf achter. Vaak willen ze zo hun pijn bespreekbaar maken en kunnen het dan beter en sneller verwerken.”

Ariane biedt ook enkele behandelingen aan voor mensen met chronische pijn, zoals bij kanker, fibromyalgie, CVS, … Ze heeft een speciale 360° infraroodtunnel in haar praktijk, dezelfde als in het UZ van Gent. Je neemt liggend plaats op een massagetafel en de infraroodstralen zitten dichter op de huid, waardoor dit meer effect heeft. Je hoofd ligt buiten de tunnel, zodat je niet het benauwd gevoel van in een sauna ervaart. Door eerst in de sauna te gaan, voeren de afvalstoffen zich af en dat laat het Ariane toe om makkelijker en beter te masseren. “Ik heb al eens een klant gehad, die ze hier eerst de trap op moesten dragen. 2 jaar laten kwam ze zelf met de auto naar mijn praktijk,” getuigt Ariane.

Holistische aanpak

Afbeelding

Tijdens een cursus energetische psychotherapie leerde Ariane chakra’s en aura’s lezen. “Ik voel zo aan welke problemen er zijn en draai de chakra’s open. Je maakt het op deze manier bespreekbaar, wat mensen weer helpt met het verwerken van zaken. Ze kunnen er ook voor kiezen om niets aan het probleem te doen en hun chakra’s weer dicht te draaien. Dit hangt allemaal van persoon tot persoon af en ik voel goed aan hoe iemand hiervoor openstaat. Sommigen komen gewoon voor een ontspannende massage en dat respecteer ik evenzeer. Het is mijn doel om iedereen een zo goed mogelijk gevoel te geven.”

Ariane bekijkt welke massage of therapie het meest geschikt is voor jou en bij de massages past ze indien nodig verschillende technieken toe. Ze gebruikt enkel etherische oliën die heerlijk geuren en meteen een ontspannen effect hebben. Wil je eens iets speciaals? Kies dan voor de Hot Chocolate massage. De geur wekt op zich al endorfine op en de chocolade trekt helemaal in je poriën. Het resultaat: een zijdezachte huid en een ontspannen gevoel in een zweem van chocolade.

Wil je eens kennismaken met Ariane, gelegen in De Daries 124 te Arendonk? Maak dan gebruik van onderstaande kennismakingsdeals. Ariane zorgt ervoor dat je helemaal ontspannen terug naar huis gaat. Sta je open voor een meer spirituele aanpak, dan brengt ze het op een verstaanbare manier en gaat zo ver als jij het toelaat. Het is de bedoeling dat je je op je gemak voelt en dat geldt zeker voor de pijnpatiënten en hoog sensitieve kinderen, die hier evenzeer verlichting vinden.