• Beauty
  • Getest

Getest: gelaatsverzorging Dermalogica


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

11-04-2017

Face mapping

Ik ken de producten van Dermalogica® nog niet en ben heel benieuwd naar hoe ze aanvoelen en het resultaat. Wat maakt deze klassieke gelaatsverzorging anders dan andere? Ik mag het aan de lijve ondervinden voor Lifestylebooking en laat mij onder handen nemen door Kelly Cobert van Aïromi in Wachtebeke. 

Afbeelding

Zij legt mij uit hoe de huidanalyse o.b.v. face mapping werkt en haalt er een vragenlijst bij om mijn huidtype en behoeftes op dat moment te bepalen (hydratatie, ontgifting, anti-aging, lifting, acné,...). De conditie van je huid verandert tijdens het jaar o.i.v. stress, weersomstandigheden, vervuiling, medicatie, zon,… Ik hoef zelf niet te beslissen welke behandeling ik moet kiezen, Kelly stemt deze af voor ze aan de slag gaat. Bij mij gaat ze voornamelijk werken op extra hydratatie. De producten zijn op natuurlijke basis zonder toegevoegde chemicaliën, kleur- of geurstoffen. Ze zijn niet kleverig noch hebben ze een dikke consistentie, maar voelen heel licht aan op de huid.

Een gereinigde huid als vertrekpunt

Afbeelding

Nadat Kelly ervoor gezorgd heeft dat ik gemakkelijk lig, gaat ze van start met de dubbele reiniging van het gelaat en decolleté. De eerste reiniging is een olie op basis van olijven abrikozenpitolie, die heel zacht aanvoelt en het eerste vuil wegneemt. Daarna brengt ze een wasgel aan om de huid dieper te reinigen.

De volgende stap is een peeling o.b.v. houtskool met een ontgiftende werking. Kelly mengt een fijn donker poeder met water en krijgt een zwarte schuim met fijne korrel voor de scrub. Die masseert ze zachtjes in met cirkelvormige bewegingen. De peeling met schuim is een verrassend en unieke ervaring. Hoe meer je huid gewend is aan regelmatig een scrubbeurt, hoe sterker de concentratie van de ingrediënten kan zijn. In het begin zeker met een zachte scrub werken. Afwerken om te poriën te sluiten, doet ze met een tonic in sprayvorm die heerlijk ruikt o.b.v. lavendel voor een kalmerende werking.

Maskertje hier, maskertje daar

Na de peeling kan ik een momentje genieten van een massage van gelaat, hals en schouders. Kelly haar geoefende handen kneden moeiteloos met vloeiende bewegingen en overgangen de spieren. Rustige muziek speelt ondertussen op de achtergrond. Ik lig comfortabel, warm en op mijn gemak. Kelly haar rustige en warme persoonlijkheid is hier zeker in terug te vinden. Dan kom ik eventjes terug uit de droom en legt ze een masker op. In mijn geval kon mijn huid wel wat extra vocht gebruiken, dus besloot ze een hydraterend maskertje met hyaluronzuur te gebruiken. Dit voelt fris en licht aan op mijn gezicht en ik krijgt totaal geen trekkerig gevoel. Eventjes laten inwerken zodat het de huid kan hydrateren.

Het verschil tussen een klassieke en intensieve gelaatsverzorging zit hem in de massage die inwerkt op het bindweefsel en de mimische spieren. Daardoor kun er veel dieper ingewerkt worden om die doorstroming te bevorderen en vroegtijdige veroudering te gaan voorkomen. Er zit ook een extra hard wordend maskertje bij waardoor het product dat eronder ligt veel dieper gaat inwerken. Deze intensieve gelaatsverzorging is niet geschikt voor iedereen.

Bescherm je huid tegen daglicht

Afbeelding

Het is heel belangrijk om je huid ook tegen daglicht (en niet enkel zonlicht) te beschermen. Kies dus altijd een dagcrème met een beschermingsfactor in. De oogcrème bevat oplichtende pigmenten, niet vergelijkbaar met een dekkende concealer, voor een open en niet-vermoeide blik. Als finishing touch brengt ze met haar vingertoppen ook een licht getinte crème aan voor een egaliserende teint. Deze heeft niet het dekkende effect van een fond de teint, maar je huid ziet er stralend en gezond door. De doffe of vale tint is meteen weggewerkt.

Tips & trics voor thuis

Ik krijg veel tips & trics mee om thuis zelf verder te werken aan een stralende huid. Waarom ik bijvoorbeeld beter niet puistjes uitduw die nog niet rijp genoeg zijn, of tonic met een watje aanbreng. Niet alleen de producten, maar ook de dagdagelijkse handelingen of levenswijze heeft veel verhaal op je gelaat. Daar wil Kelly ook echt op gaan werken. Het is door samen te werken dat je je huidconditie op punt gaat krijgen. Ik ga met een stralende huid naar huis en veel stof tot nadenken.