• Portret
  • Beauty

Schoonheidsinstituut Aïromi uit Wachtebeke


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

11-04-2017

Kelly Cobert van Aïromi uit Wachtebeke heeft ruim 15 jaar ervaring in de schoonheidszorgen. Zij heeft een rustige, warme en vriendelijke uitstraling die je meteen op je gemak stelt zodra je binnenkomt. Als moeder van twee heeft zij het instituut bij haar thuis ingericht. Deze charmante woning is heel rustig gelegen en vanuit het salon heb je een mooi uitzicht op het uitgestrekte groen. Kelly heeft zich gespecialiseerd in medische pedicure en gelaatsverzorgingen van het merk Dermalogica® met natuurlijke ingrediënten en goede werking. Kelly begeleidt je bij de juiste dagdagelijkse verzorging van je huid voor optimale resultaten. Ze deelt haar kennis en passie graag met haar klanten.

In 2001 is Kelly parttime begonnen als schoonheidsspecialiste en werkte ze ook nog bij in een parfumerie. Ze ging toen voornamelijk bij mensen aan huis. Toen het teveel groeide, heeft ze de stap gezet en is volledig zelfstandig geworden. “Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken,” vertelt Kelly. “Ik heb er plezier aan om de mensen te verzorgen en ze een goed gevoel te geven. Zelfs toen ik klein was, had ik er al de feeling voor. Mijn eerste staaltje crème kreeg ik van mijn grootmoeder en dat is mij altijd bijgebleven. Tijdens mijn middelbare studies volgde ik al schoonheidszorgen en daarna heb ik mij verder gespecialiseerd. Ik heb mijn praktijk thuis, maar ga ook nog bij de mensen aan huis. Het voordeel is dat de klant zo tijd uitspaart en de verplaatsing niet hoeft te maken.”

Zo’n ervaring met producten, die op natuurlijke basis werken, heb ik nog nooit gehad.  Er zijn geen geur-, kleur- of bewaarmiddelen aan toegevoegd.

Voor vrouwen en mannen, alle leeftijden

Afbeelding

Met haar behandelingen bereikt ze alle leeftijden, zowel vrouwen als mannen. “Ook heel jonge meisjes komen al voor een behandeling. Als ze in de examens zitten om eens te ontstressen of hun nagels te laten doen. Ze hebben het er graag voor over. Het is belangrijk dat mijn klanten zich kunnen ontspannen en een momentje voor zichzelf hebben. Eens de deur toedoen, ogen sluiten en ontstressen met een zacht muziekje. Door de rustige landelijke ligging met zicht op de natuur, is dat hier perfect mogelijk. Anderen maken dan weer graag een praatje tijdens de verzorging. Maar dat is persoonlijk en voel ik ook wel aan”, besluit Kelly. 

Hoog aangeschreven producten

Kelly heeft zorgvuldig het merk Dermalogica® geselecteerd en is er trots op dat ze de enige in de regio is. “Het is overgekomen uit Amerika en staat heel hoog aangeschreven,” zegt Kelly. “Zo’n ervaring met producten, die op natuurlijke basis werken, heb ik nog nooit gehad.  Er zijn geen geur-, kleur- of bewaarmiddelen aan toegevoegd. Ook de verpakking is heel basic wit-grijs, de waarde van het product dat er in zit is het belangrijkste. Voor hygiënische redenen werken ze enkel met pompsystemen of tubes. Ook uiterst geschikt voor mannen. De gelaatsverzorgingen zijn zeker mijn specialiteit. de klanten komen er ook echt voor terug. mensen zijn heel tevreden van de werking en resultaten.”

Aangepast aan de noden van de huid

Binnen het gamma is er naast de basislijn, ook een productlijn specifiek voor de rijpere huid, gevoelige huid, acné en pigmentatie. In de toekomst komt er ook een huidvernieuwende lijn bij. “Je moet je huid het ganse jaar door beschermen, niet enkel als je naar de zon gaat”, gaat Kelly verder. “De bestanddelen van Dermalogica® vertrekken van de huid zelf en kijken wat die nodig heeft of waar er problemen zijn. Bijvoorbeeld hyaluronzuur tegen vochttekort of peptides voor de rijpere huid. Voor elk probleem is er een eigen specifiek ingrediënt die heel zuiver van concentratie is. Ze dringen gemakkelijk in de huid en je hebt niet het gevoel dat ze erop blijven liggen of vettig aanvoelen. Het is een erg fijn verfrissend effect. Voor de behandeling pas ik mijn producten aan naargelang de noden van de huid. Want door o.a. stress of wisselende weersomstandigheden kan dit verschillen. Na een uitgebreide huidanalyse via face mapping, beslis ik met welke lijn ik werk. Daarna adviseer ik de klant ook hoe ze thuis verder aan de slag kunnen om een optimale huidconditie te bereiken. Het is echt een samenwerking voor een veel beter resultaat.”