• Portret

Hair & Beautysalon Kathleen in Turnhout


Tekst: Sarah Beuyers | Foto's: Lifestylebooking.be

19-09-2021

Hair & Beautysalon Kathleen in Turnhout is een totaalconcept. Je kan er terecht voor je haar, beauty en goed kleur- en stijladvies. Beneden vind je het kapsalon en op de bovenverdieping is er een schoonheidssalon ingericht met 2 behandelstoelen. Ideaal voor duo behandelingen in een huiselijke sfeer. Kathleen heeft een zeer uitgebreid aanbod en werkt voor het gelaat met de topproducten van Ahava met bestanddelen van de Dode Zee. Je kan er ook leuke workshops volgen, ideaal om met vriendinnen, familie of collega’s te doen.

Van snit tot volledige make-over

Kathleen startte haar zaak in Turnhout al bijna zo’n 30 jaar geleden. Na 12 jaar de kopjes van kinderen, dames en heren te hebben geknipt, besloot ze om een cursus voor schoonheidsspecialiste te volgen en vervolgens voegde ze daar kleur- en stijlconsulente aan toe. “Ik hou van variatie en hier vind je dus voor ieder wat wils,” verduidelijkt Kathleen. “Je kan hier terecht voor enkel een nieuwe snit, een gelaatsverzorging, een massage, maar ook voor een volledige make-over.” 

Leuke workshops in kleine groepjes

Kathleen organiseert voor groepjes tot 3 personen onder andere make-up workshops. Deze kan je eventueel nog combineren met kleur- en stijladvies. "Eerst bespreken we wat je graag zou leren: een dag- of avondmake-up aanbrengen, smokey eyes, …? En dan gaan we zeer hands on aan de slag. Ik breng stap voor stap de make-up aan op 1 kant van het gelaat en laat de klant dan de andere kant doen. Je begint met een goede basis te leggen door middel van een dagcrème. Dan leer je camoufleren om de walletjes en imperfecties weg te werken. Vervolgens kies je de juiste kleur foundation en leer je hoe je juist moet afpoederen. Daarna leg ik stap voor stap de oogmake-up uit. Je krijgt een beauty-paspoort mee naar huis, waar de gebruikte make-up en kleuren als geheugensteuntje op vermeld staan."

De Dode Zee


Kathleen werkt voor het gelaat met producten van Ahava. Deze zijn volledig natuurlijk, bevatten geen parfum, sulfaten en parabenen, maar elementen zoals het water en de modder uit de Dode Zee, die bekend staan voor hun heilzame eigenschappen. “De producten zorgen voor een diepe en lange hydratatie. Mensen schrikken steeds van hoe zacht en fris hun huid aanvoelt na een behandeling. We boeken ook hele mooie resultaten bij mensen met huidproblemen, zoals psoriasis en eczeem. Maar naast de huid verbeterende eigenschappen, werken ze ook heel goed op anti-aging,” licht Kathleen toe.  

Massage met zoutstempels

Je kan hier ook terecht voor een ontspannende massage met zoutstempels. De zoutstempels zijn minder grof als kruidenstempels en gevuld met zeer fijn zout uit de Dode Zee en opgewarmd in een tajine. Deze massage versterkt het immuunsysteem, verzorgt de huid (kleine wondjes kunnen er sneller door genezen) en werkt verzachtend op pijnlijke spieren en gewrichten.

Bij Kathleen kan je dus terecht voor het totale plaatje, zodat jouw innerlijke, maar ook zeker jouw uiterlijk volledig in harmonie is. Profiteer zeker van de leuke acties voor duo-behandelingen en arrangementen. En lees hier het artikel waar we deskundig kleuradvies van Kathleen kregen. 

Lekker doorlezen