• Blog
  • E-Fit

E-fit: tijd voor een test - week 3


Tekst: Kim Eerebout | Foto's: Lifestylebooking.be

11-06-2016

Week 3 is gestart en mijn motivatie krijgt een deuk. De work-outs beginnen nu pas echt door te wegen. Bovendien heb ik het gevoel dat Tine een versnelling hoger geschakeld is. Na 20 minuten sta ik hevig zwetend en hijgend te bekomen, terwijl dat in de eerste week helemaal niet zo was. Ofwel heb ik die herinnering zorgvuldig verbannen uit mijn geheugen ... Ik was ervan overtuigd dat mijn basisconditie ok was. Maar na een opwarming van springen, lopen en huppelen ben ik daar niet meer zo zeker van. Bovendien zweet ik me te pletter in het strakke, trillende pak. Ik geef de moed niet op, maar kijk toch al uit naar de eindmeet. Nog 2 weken te gaan!

Oefenen, oefenen, oefenen

De derde week zit erop. En je zou denken, nu hebben we alle oefeningen wel gehad. Niet dus. Het arsenaal aan bewegingen, staand, liggend of zittend, raakt maar niet uitgeput. Met gewichten of een bal, op de mat of een bankje. Ik denk dat ik ze deze week allemaal heb gehad. Mijn spieren kunnen het beamen. Op de beat van de muziek doe ik samen met Tine oefening na oefening. Ze moedigt me aan en gunt me geen seconde rust. Nog een geluk dat die 1,5 liter water vooraf vlotjes binnengaat, want ik heb het gevoel dat ik ze in 20 minuten tijd allemaal weer verlies. Na elke work-out voelt het alsof ik uitgedroogd ben en gaat er nog eens vlotjes een liter water in. Een bezoekje aan de sauna lijkt niets vergeleken hiermee.

Van taart tot frieten met frikandel

Toen ik de beslissing nam om de uitdaging met de e-fit aan te gaan, heb ik mezelf beloofd steeds eerlijk te zijn. Met mezelf, met Tine en met jullie, de lezers. Geen blad voor de mond, geen verbloemde omschrijvingen. Maar de realiteit zoals ze is. Dus heb ik iets op te biechten. Ik heb gezondigd, zwaar gezondigd. Afgelopen weekend stond er op één dag een verjaardagsfeest én communiefeest gepland. Je voelt wellicht al waar dit heen gaat ... Op één dag heeft ondergetekende een stuk taart, een ijsje, enkele glazen cava, een bakje frieten met mayonaise én een frikandel naar binnen gewerkt. Het genietmoment van de dag is een lange genietmiddag geworden. Of ik me schuldig voel? Ja, maar dan vooral ten opzicht van mezelf. Elke dag volg ik stipt de richtlijnen die Tine me meegaf. Ik denk twee keer na voor ik de snoepenkast opentrek. En dan dit ... Mijn voornemen om de volgende dagen extra mijn best te doen, geeft me alvast wat gemoedsrust. En de weegschaal, die laten we nog even onder de kast staan.

Tot volgende week!

Mijn vorige verslag (week 2) vind je hier
Mijn verslag over week 4 vind je hier

Deals

Lekker doorlezen