• Artikel
  • Beauty
  • cryolipolyse

Figuurcorrectie met Cryolipolyse: loze beloftes of realiteit?


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

16-01-2017

Cryolipolyse, wat letterlijk “het bevriezen van vet” betekent, doet grote beloftes. Maar kan het die ook waarmaken? Wij gingen op onderzoek …

Cryolipolyse: wat is het?

Eerst en vooral: wat is Cryolipolyse? Het is het bevriezen van onderhuids vetweefsel, waardoor de aangetaste vetcellen afgebroken worden door het lichaam en afgevoerd worden door de lymfen. Net zoals met het vet uit onze voeding het geval is. Plaatselijke vetophopingen, zoals bv. op de buik, de billen of de taille, kunnen zo gericht aangepakt worden. Het gaat om een wetenschappelijke techniek, ontwikkeld aan de Harvard Medical School.

Doorbraak in figuurcorrectie: fabel of realiteit?

De beloftes van Cryolipolyse zijn niet min:

  • pijnloos
  • veilig
  • effectief
  • aanzienlijke vermindering van de vetlaag op specifieke plaatsen

Na het zien van de voor- en na-foto’s kunnen we niet anders dan beamen: het werkt! Vooral in kuurvorm zijn de resultaten indrukwekkend.

  • Pijnloos: het enige wat je voelt, is de koude en de zuigkracht door het vacuüm trekken van je huid. Maar pijn doet het niet.
  • Veilig: de cryolipolyse methode kreeg de Europese CE markering. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het gaat om een veilige niet-invasieve techniek. Het berokkent geen schade aan omliggende weefsels of organen.
  • Effectief: gemiddeld verdwijnt 22% van de vetcellen na één behandeling. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na 2 à 3 maanden. De voor- en na-foto’s leveren het bewijs!
  • Aanzienlijke vermindering van de vetlaag op specifieke plaatsen: Cryolipolyse behandelt plaatselijke vetophopingen, met resultaat. De techniek is niet bedoeld om af te vallen, maar om de contouren van het lichaam te verbeteren. Het is dus niet geschikt over overgewicht te behandelen, maar biedt dé oplossing voor mensen die een gezonde leefgewoonte hebben, regelmatig bewegen, maar hier en daar vetrolletjes hebben die ze niet wegkrijgen.

Hoe werkt het?

Afbeelding

Eerst en vooral kies je zelf de zone waarop je wil werken: buik, billen, taille … Per behandeling wordt op één zone gewerkt, maar je kan bijvoorbeeld op verschillende zones werken door bij elke behandeling af te wisselen. Op de gekozen zone worden twee “handvaten” gezet, die je huid vacuüm trekken en afkoelen gedurende 45 minuten. Onderhuidse vetcellen zijn rijk aan verzadigde vetzuren en daarom uitzonderlijk gevoelig aan blootstelling aan koude temperaturen. De vetcellen worden aangetast en sterven af.

In de komende 2 à 4 weken worden de vetcellen op een natuurlijke manier afgevoerd via de lever en de nieren. Hierdoor zie je niet meteen resultaat. Maar na enkele weken zie je duidelijk het verschil. De vetcellen zijn definitief verdwenen!

Het aantal behandelingen hangt af van het gewenste resultaat en de omvang van de vetrolletjes. Ideaal is 3 à 5 behandelingen, elke 6 weken.

Lekker doorlezen