• massage
  • Getest

Ontspanningsmassage en voetreflexologie bij A Priori Massages


Tekst: Coach Sarah | Foto's: Lifestylebooking.be

26-10-2018

Irina van A Priori Massages onthaalt me zeer warm in haar praktijk in Ham. Ze straalt een zekere rust uit, waardoor je je meteen op je gemak voelt bij haar. Het blijkt dat ze een ton kennis bezit en daarbij ook nog eens zeer vakkundige handen. Ik test er de ontspanningsmassage in combinatie met de voetreflexologie. Door met de reflexologie af te sluiten, krijg je als het ware terug een boost na even compleet van de wereld geweest te zijn.

Therapeutische ontspanning

Afbeelding

Irina start met het masseren van de achterkant van mijn lichaam. Ze gebruikt hierbij een warme olie, die ze zelf heeft samengesteld. Ze bezit ontspannende eigenschappen, maar werkt ook in op de spieren. Voor de reflexologie zal ze een voetcrème gebruiken met andere eigenschappen. De massage is iets steviger dan je zou verwachten van een relaxatiemassage, maar nog steeds zacht en super ontspannend. Je merkt meteen dat ze ook therapeutische geschoold is, want ze gaat over elk spiertje en de verlichting van de “juiste” grepen voel je meteen.

Ik draai me om op de tafel en ze masseert nu de voorkant van mijn lichaam. Op het einde van de massage zegt ze: “Je niertjes zijn een beetje zwak.” “Je moet geen schrik hebben, hoor. Het betekent niet dat je ernstig ziek bent, maar dat ze wat energie missen. Ik zal ze straks tijdens de voetreflexologie wat energie bij geven”, stelt ze gerust. En het klopt. Ik heb een tijdje geleden tijdens een buikgriepje wat pijn gehad in mijn lage onderrug. Ik dacht toen nog: oei, mijn nieren?! Maar het was de volgende dag al terug weg, dus ik heb geen verdere aandacht aan dit kwaaltje geschonken.

Afbeelding

“Blijf maar rustig liggen”, fluistert Irina na de ontspanningsmassage. “Ik ga nu aan de voetreflexologie beginnen.” Reflexologie is een Chinese geneeswijze, die de voet indeelt in verschillende reflexzones. Deze zones staan in verbinding met bepaalde organen. Door op bepaalde zones in te werken, hef je energieblokkades op en kan de energie terug vlot naar de organen stromen, waardoor die terug ten volle kunnen functioneren. Je werkt dus op de zelfhelende kracht van het lichaam.

Door je voet te “lezen”, kan Irina vaststellen welke klachten je hebt. Ze merkt dit ook tijdens de massage, doordat er afvalstofjes worden afgezet aan het einde van de energiebanen. Deze voelen als zandkorreltjes aan. “Heb je pas last van je longen gehad?” klinkt het “Heb je last van je knie?” Heel specifiek en allebei toch wel waar. Ze laat voelen hoe de afvalstoffen van mijn zware verkoudheid (die 3 maanden aansleepte) zich hebben opgebouwd en masseert ze weg.

Na de onstpanningsmassage ben ik heerlijk ontspannen en dankzij de voetreflexologie krijg ik daar nu een heerlijke energie boost boven op, waardoor ik terug meer gefocused de dag in ga. Normaal ben je na zo’n massage vrij wazig, maar dat is nu minder het geval. De volgende dagen blijf ik heerlijk ontspannen en geniet ik nog na van de heilzame werking van de massages. 

Wil je graag kennis maken met Irina van A Priori Massages in Ham, ontdek haar via onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.