• Portret
  • Wellbeing

A Priori Massages in Ham


Tekst: Coach Sarah | Foto's: Lifestylebooking.be

26-10-2018

Irina van A Priori Massages in Ham biedt een zeer uitgebreid en mooi gamma aan massages aan. Haar interesse voor het vak groeide vanuit de meridianenleer en shiatsu massage en ze past die energetische knowhow toe op al haar behandelingen. Na een gesprekje stelt ze de juiste mix van technieken samen om zo een fysiek of emotioneel probleem het meest efficiënt aan te pakken. Je kan er ook terecht voor enkele schoonheidsbehandelingen, zoals de Japanse gelaatsmassage, anti-cellulitis behandelingen of lichttherapie met de Bioptronlamp. Bij A Priori Massages merk je meteen resultaat, terwijl je even de tijd neemt voor jezelf.

East meets West

“Ik heb altijd al graag massages gegeven en vroeger deed ik dat puur op het gevoel. Tot ik eens iets over shiatsu las en daar een opleiding over ben gaan volgen. Het idee dat je van deze techniek terug in evenwicht geraakt, intrigeert me nog steeds enorm. 3 jaar later was ik nog steeds aan het studeren, omdat ik het zo interessant vond. Het is dus niet enkel bij shiatsu gebleven”, vertelt Irina. Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage die op de mat op de grond of op een stoel wordt gegeven. De (losse) kledij blijft gewoon aan. Door het activeren van de meridianen en accupunctuurpunten in je lichaam stroomt er energie naar de organen, die aan die meridiaanbanen verbonden zijn. “Ik start altijd met een diagnose. Dan voel ik aan de hand van de energie of er stagnatie is – je voelt dit als een ‘volte’ op een bepaalde zone- of juist niet. Elke zone van het lichaam staat met een bepaald orgaan in verbinding. Ik ga dan bepaalde meridianen activeren die de andere gaan bij voeden”, legt ze nog uit. “Zo kan je fysieke aandoeningen, emotionele onevenwichtigheid en mentale rusteloosheid aanpakken.” 

Irina combineert dikwijls deze Oosterse technieken met de Westerse om in haar massages betere resultaten te krijgen. Het kan dus zijn dat ze in bijvoorbeeld een therapeutische ook Oosterse technieken gaat toepassen.

Als ik je voetjes in mijn handen heb, dan kan je niet veel voor mij verbergen

Maak tijd voor jezelf

Afbeelding

“Vroeger kregen de Egyptenaren elke avond voetreflexologie. Dit gebeurde ook in het oude China”, weet Irina. Voet- en handreflexologie is ook één van haar specialiteiten. “Als ik je voetjes in mijn handen heb, dan kan je niet veel voor mij verbergen”, lacht ze. “Ik kan zien of je bepaalde klachten gehad hebt, momenteel hebt of zal krijgen.”

“Daarenboven zijn massages zo belangrijk. Je wisselt energie uit en negatieve zaken, zoals stress, verlaten het lichaam. Dit vergeten we wel eens in ons drukke bestaan van vandaag. Die menselijke aanraking is erg belangrijk, ook voor je gezondheid. Maak dus eerst tijd voor je zelf vrij en dan pas voor anderen of voor je werk. Zie dat je in evenwicht bent”

“Ik durf soms diep te gaan en dat waarderen mijn klanten”, zegt Irina nog. “Een massage is nooit 2 keer hetzelfde.” Een behandeling bij A Priori bestaat uit verschillende technieken en ze past het aan naargelang de massage vordert. Het kan dus zijn dat je start met een shiatsu massage, maar eindigt met een triggerpoint. “Mijn klanten merken meteen resultaat. Dat geeft me het meeste voldoening”, zegt ze “als ze direct erna zeggen dat ze meer ontspannen zijn of de pijn verlicht is.”

Wil je graag kennis maken met Irina van A Priori Massages in Ham, lees snel het artikel massage getest en ontdek haar via onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.