• gelaatsverzorging
  • Getest

Getest, gelaatsverzorging Phytomer


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

29-03-2018

Adem driemaal rustig in en uit. Annelies heeft de geur van de zee verspreid in haar handen en verstuift aromatisch zeewater. Om het gevoel van de zee naar hier te brengen, en het werkt. Ik waan mij meteen op een zonnig strand met de golven aan mijn voeten. Phytomer is een maritiem merk en alle bestanddelen komen uit de zee. Maar zij gaan ook teruggeven wat ze aan de zee ontnomen hebben. Ik mag de klassieke gelaatsverzorging uittesten die werkt op huidverbetering in combinatie met een uniek relaxerend rugritueel. Ik geef mij helemaal over in Annelies haar handen van schoonheidsinstituut à l’Aise in Geraadsbergen.

Huidanalyse a.d.h.v. foto's

Afbeelding

Voor elke gelaatsverzorging neemt Annelies eerst foto’s van het gezicht met het huidanalysetoestel. Die neemt 6 verschillende foto’s, telkens bij een andere lichtgolf: daglicht, kunstlicht, UV-licht, blauw licht…De analyse toont wat er gaande is in de dieperliggende huidlagen, zoals pigmentvlekjes, rimpeltjes, vochttekort, poriën, roodheid, talgproductie… Ik mag plaatsnemen en mijn hoofd in de zwarte kap steken. Mijn kin plaats ik op een steuntje en kijk vooruit. Recht in de ogen van mijn weerspiegeling die wel heel dichtbij en groot is. Ik zie meteen al vanalles op mijn gezicht: puistjes, pigmentvlekjes, lijntjes, rode vlekjes, donkere kringen… Ik vrees het ergste voor de analyse die gaat volgen. Maar er is geen ontkomen meer aan, tijd voor de waarheid.

Vette T-zone, roodheid, verwijde poriën, droogtelijntjes en pigmentvlekjes

Afbeelding

Annelies stelt mij meteen gerust dat het nog allemaal mee valt. Ze toont mij de verschillende digitale foto’s en wat er haar opvalt. Ik heb een gemengde huid, dit kan ze zien aan de T-zone die licht oranje kleurt vanwege de overvloedige talgproductie. Maar het is zeker niet uitgesproken. “Je hebt nog een vrij jonge huid, er is nog niet veel sprake van rimpeltjes. ‘t Zijn eerder droogtelijntjes. De poriën langs de neus en op het voorhoofd zijn wat groter. De roodheid wijst op een lichte beschadiging van de huidbarrière. Onder jouw ogen en op het voorhoofd, zijn er lichte pigmentvlekjes te zien. De donkere kringen onder je ogen, wijzen op collageenafbraak. De blauwe foto’s brengen in kaart hoeveel schade je hebt opgelopen door UV-licht.” Ik vind het veel, maar Annelies zegt dat het niet zo erg is.

Kalmeren en hydrateren met vitamine C

“Werk maar op alles”, lach ik. De foto’s zijn wel degelijk confronterend en een eye opener. Maar dankzij de huidverbeteringskuren kun je heel vlug verandering zien en je huid terug gezond krijgen. Ik vertrouw Annelies volledig en volg haar advies 100%. “Ik ga bij jou zowel hydraterend en kalmerend werken. Je huid kan wel wat extra vocht gebruiken en kalmeren tegen de roodheid. Een Vitamine C behandeling is ideaal, die werkt ook op pigmentvlekken, hydratatie en anti-aging. Je hebt eigenlijk nog een vrij jonge stevige huid.” Voor Annelies aan de reiniging begint, krijg ik een heerlijke rugmassage en brengt ze een warme algenpakking aan. Ik zink weg in de comfortabele verwarmde stoel. De filosofie van Phytomer is: hoe meer ontspannen je bent, hoe ontvankelijker je bent voor de verzorging.

Heerlijk wellness ritueel met rugmassage

Afbeelding

Meteen krijgt de ontgiftende pakking warm door de algen en voel ik bubbeltjes ontspringen en dansen tegen mijn huid. Dit is een zalig en ontspannend gevoel. “Ik gebruik een reinigingsmelk en tonic o.b.v. rozenwater, die heel kalmerend werkt. Een goede tonic haalt nog restjes en vuiltjes weg, maar zorgt er ook voor dat de producten beter kunnen inwerken. Daarna breng ik een enzymatische peeling aan. Ik kies voor jouw huid de zachtste vorm, die je lichtjes kunt voelen tintelen. Een enzymatische peeling gaat op een zachtere manier de dodehuidcellen losmaken dan een korrelpeeling die scrubt op de huid. Bovendien bevordert die ook nog eens het hydratatiepeil van de huid. Je kunt de huidbarrière er niet mee beschadigen en je huid voelt zijdezacht nadien en heeft een instant coup d’éclat effect.”

Zachte peeling, gevolgd door twee maskertjes

“Ik zie dat de peeling zeker niet te sterk was voor jou, want jouw huid ziet niet rood. Phytomer voorziet nog een extra stapje, en ik breng na de peeling nog een extra maskertje aan dat gaat opwarmen. Dat voelt heel aangenaam aan, en is om de poriën nog meer in de diepte te reinigen en te ontgiften. Dat mag ook een paar minuutjes inwerken, ondertussen ga ik met 2 penseeltjes het masker gaan modelleren. Dat ga je voelen doordat de warmte extra geactiveerd wordt. Ik ga dat vooral op je T-zone doen omdat je daar overvloedig talg aanmaakt. Het crème masker nadien is een combinatie van hydrateren en kalmeren.”

Huidverbetering hand in hand met relaxatie

Afbeelding

Tijdens het masker krijg ik nog een heerlijke handmassage. Ik moet toegeven, dat ik toch al aan het wegzinken was in een diepe ontspanning. Tijdens deze gelaatsverzorging vergeet ik alle tijdsbesef, het is een ongelooflijk rustgevende en zintuiglijke ervaring. Dit mede door de extra wellness-rituelen zoals de rugmassage, -pakking, gelaats- en handmassage tijdens het masker. De geuren en texturen voeren je mee naar de zee en roepen vakantie bij je op. Mijn gezicht is helemaal opgelicht en straalt. Ik stap naar buiten met een gelukzalig ontspannen gevoel.

Wil jij ook deze unieke gelaatsverzorging proberen en je laten meevoeren naar de zee samen met Phytomer? Ontdek dan onze kennismakingsdeals met mooie kortingen voor nieuwe klanten!