`

Transformatie Lifestylebooking 2020-2021


16-09-2021

De missie van Lifestylebooking is: ‘Transform your Business, Transform your Lifestyle.’ Business coaches Laurens en Wouter kaderen hoe Lifestylebooking de afgelopen jaren getransformeerd is van een online magazine naar een all-in software, online marketing bedrijf & business coaching. Lifestylebooking heeft alle expertise onder één dak om jouw bedrijf te laten groeien dankzij de juiste tools en coaches.

“95% van de tools en begeleiding die je nodig hebt voor je zaak, bieden wij aan. Dit gaat van een goede website, boekingssysteem, webshop, sociale media campagnes, publireportage met foto’s, grafisch ontwerp, mailings, software, IT-ondersteuning,... tot zelfs personal coaching.

Afbeelding

Wij hebben verschillende mensen onder één dak en zetten de juiste coach in op de juiste plaats. Dat is een stuk goedkoper dan dat je als ondernemer bij 10 verschillende leveranciers zit met contracten. Wij bouwen daarom een goede vertrouwensrelatie op met onze partners. Als bedrijf moet je constant in beweging blijven, dat hebben wij zeker ook gevoeld het afgelopen jaar. Wij worden door onze partners uitgedaagd om te verbeteren en transformeren.”

Afbeelding

“Niet iedereen kan even goed zijn in alles of over de juiste kennis beschikken. Vaak ontbreekt het ook aan tijd om alles zelf te doen voor je eigen zaak. Je begint vaak klein, maar wilt toch ook groeien. Op een bepaald punt moet je zaken uit handen geven, en dan is het zo dat we bij Lifestylebooking de juiste coaches hebben met elk hun expertise binnen hun domein. Wij geven onze partners de gepaste ondersteuning om hun business te transformeren om die groei te kunnen realiseren. Door een gratis 360°analyse komen we te weten wat jij juist nodig hebt. Waar zitten je sterktes, of zwakke punten. Maar ook de mogelijkheden of valkuilen waarvoor je moet opletten”, legt business coach Laurens uit.

“Ook wij zijn uit onze comfortzone moeten stappen, met de nodige ups & downs. Het is niet altijd even gemakkelijk, en de ontwikkeling van het compleet nieuwe platform heeft 3 jaar geduurd. Maar op een bepaald moment was het tijd om de sprong te wagen. Plots moest iedereen online gaan werken, en hebben wij de nieuwe website en partnersites gelanceerd. Het stond klaar en waarom nog langer wachten.

Onze kracht bij Lifestylebooking is dat we werken met coaches die specialist zijn in hun domein, een passie hebben en de sector kennen

Onze partners waren nu zelfs vragende partij om de webshop zo snel mogelijk online te hebben. In een recordtempo hebben we toen geschakeld om zo veel mogelijk partners te kunnen helpen met het opstarten van hun webshop en opleidingen georganiseerd. Veel partners hebben dit met succes gedaan en wij zijn dan ook erg trots op hen. Wij hebben een goede vertrouwensband opgebouwd en bieden een luisterend oor als ze het eens nodig hebben.”

“Onze kracht bij Lifestylebooking is dat we werken met coaches die specialist zijn in hun domein, een passie hebben en de sector kennen. Wij weten waar we over spreken en kunnen vertrouwen op onze eigen ervaring. Hier onderscheiden wij ons met ons team. Die affiniteit en het correct aanvoelen van de partners is cruciaal voor een persoonlijke begeleiding. We denken mee met de partners over hun zaak en diensten om ze optimaal te kunnen adviseren. Soms botsen wij ook eens met onze neus tegen de muur omdat een bepaalde aanpak niet werkt. Maar dan kijken wij verder hoe we het anders kunnen doen. Die vertrouwensband met de klant is daarom erg belangrijk. Het is bij iedereen anders, er is gewoon geen standaard plan. We moeten rekening houden met zoveel verschillende factoren: regio, publiek, aanbod, sociale media,...”

Afbeelding

“Stilstaan is achteruit gaan. Het heeft geen zin om theorieën te bedenken waarom iets niet lukt. We zoeken tot we de juiste richting gevonden hebben en daar gaan we dan voluit voor. Je mag nooit in het verleden blijven hangen, je moet iets een kans geven en dan doorzetten. En geduld hebben tot een campagne goed begint te lopen, want dat vraagt wel wat tijd en bijsturing. Die vertrouwensband met onze partners is dan ook cruciaal. Je moet ook een bepaalde drive hebben om vooruit te willen. Wie niet durft te veranderen om te groeien, kunnen wij niet helpen. Ook al is het soms moeilijk, dan zijn we er om samen door te zetten. En weten waarom je het doet, dat maakt het leuk en boeiend. In 2020 hebben wij ook geschakeld en het over een andere boeg gegooid. Op dat moment was de nood anders, waardoor wij onze dienstverlening aangepast hebben.”

“Wij zijn een hecht team bij Lifestylebooking en werken nauw samen. Vroeger kwamen we regelmatig samen voor meetings, maar nu verloopt alles online. Ook het contact met onze partners is volledig online. Toch vinden wij het persoonlijk contact belangrijk en spreken af met nieuwe partners bij hun opstart. We merken dat we online heel makkelijk kunnen switchen om onze service te optimaliseren. Opleidingen geven, coaching, verkoop... het lukt allemaal. Hierin zijn we enorm gegroeid het afgelopen jaar en hebben ons ook erg flexibel opgesteld. We bieden nu zo veel meer aan aan onze partners, en afgestemd op hun maat, wensen en budget. Door wat wij kunnen bijdragen, zien we sommige zaken heel hard groeien. Dat geeft natuurlijk veel voldoening en wij zijn dan ook terecht trots op die partners. Maar ook waar wij nu staan met Lifestylebooking.”