• Gezondheid & wellbeing

Emotioneel in balans dankzij frequenties


Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking

19-09-2021

Joke is eigenlijk amper ziek en heeft weinig last van kwaaltjes, maar toen ze twee jaar geleden in aanraking kwam met Healy ging er een nieuwe wereld voor haar open. Ze volgde presentaties en trainingen over de werking van frequentietherapie. Hoewel ze er nog geen ervaring mee had, voelde ze gewoon dat het klopte. Haar open geest en nieuwsgierigheid over Healy ontmoetten haar enthousiasme en ze kocht een toestel aan. Meteen was ze overtuigd dat ze hier meer mee kon bereiken voor haar algemene gezondheid en vitaliteit, maar ook om anderen te helpen.

Afbeelding

Toen je de eerste keer een health scan deed met Healy wat kwam er dan naar boven?
“Vooral ontspanning. Ik bijt op mijn nagels, wat wijst op een interne spanning die er toch in mij schuilt. Ik ben iemand die graag wil dat het vooruit gaat en opschiet. Ik heb toen ook het ontspanningsprogramma ingesteld voor mijzelf. Als je het regelmatig of zelfs dagelijks gebruikt voor een langere periode, dan begint er op lange termijn iets te veranderen. Dan voel je dat het echt begint te leven. Ik ben een gevoelsmens en het klopte gewoon bij mij.” 

Hoe merk jij dat Healy een positieve invloed heeft op je algemene gezondheid?
“In principe ben ik amper ziek, maar als ik iets heb is het wel vrij heftig. Slecht slapen, verkouden, vermoeidheid of migraine… ik ken het gelukkig allemaal niet. Rondom mij hoorde ik van veel mensen dat hun slaap- en levenskwaliteit verbeterden, maar dat bleef bij mij hetzelfde. Tot er plots op een korte tijd verschillende emotionele gebeurtenissen na elkaar plaatsvonden in mijn leven, zoals het overlijden van mijn vriend en zus. Dat was een heel heftige periode, maar ik merkte dat ik toch emotioneel heel stabiel ben gebleven. Ondanks alles had ik een sterke focus. Ik geloof heel erg dat dankzij Healy ik sterker en rustiger door die periode ben gekomen.” 

Balans en eenheid tussen mijn hart en hoofd

Maar ook op de korte termijn kan Healy helpen met het verhelpen van hoofd- of spierpijn?
“Ja, dat klopt. Een tijdje terug stapte ik ‘s morgen uit bed en ik merkte dat mijn nek vast zat. Waarschijnlijk had ik verkeerd gelegen tijdens het slapen. Omdat ik met de wagen weg moest, heb ik het pijn-programma opgezet. Binnen 10 à 15 minuten voelde ik al meteen de pijn verminderen. Nadien in de auto was de pijn volledig weg en kon ik perfect mijn hoofd draaien om achterover mij te kijken. Doordat die frequentie van mijn plotse stijve nek, nog maar heel kort uit balans was, kun je die heel vlug terug in balans brengen met Healy. Als je al 30 jaar chronische spierpijn hebt, zal het natuurlijk niet met één keer 10 minuutjes opgelost zijn.”

Gebruik je nu zelf nog frequent Healy of kun je het missen?
“Zo goed als dagelijks. Healy is voor mij een mooie aanvulling. Nu zet ik het vooral in om meer in eenheid te zijn met mijn hoofd en hart dankzij balans-programma’s en voor mentale ondersteuning. Als jouw frequenties terug in balans zijn, werkt het zelfhelend vermogen ook veel beter. Je kunt het vergelijken met een steentje dat je in de vijver gooit, en dat blijft verder rimpelen. Je gaat steeds grotere kringen krijgen door dat ene kleine steentjes. Dat is het effect van Healy op ons lichaam om gezond en vitaal te blijven. Ik zou hem toch liever niet meer afgeven”, lacht Joke.

Lees hier meer over de werking van Healy en het verhaal van Kathy.

"HEALY HOORT BIJ MIJN LEVEN OM BETER OM TE GAAN MET STRESS"

Afbeelding

Op een dag kwam Dorine Healy tegen en hoorde erover vertellen, maar ze dacht nog: ‘Ik heb dat niet nodig.’ Maar toen dacht ze aan haar kleinzoontje van anderhalf die nog altijd niet doorslaapt, en haar man die rugproblemen heeft… Dus heeft ze toch een Healy toestel aangekocht. In de eerste plaats was dit voor hen. Later is ze het zelf dagelijks beginnen gebruiken tijdens stressvolle en emotionele periodes, waardoor ze nu veel meer rust ervaart en in balans blijft.

“In stressvolle periodes die gepaard gaan met emoties, heb ik vlug last van duizeligheid. Toen dat gevoel terug op kwam, wou ik Healy eens proberen. Eigenlijk merkte ik dat het heel vlug over ging, en dan ben ik het dagelijks beginnen toepassen om mij te helpen bij het emotionele en om mijn chakra’s terug in balans te brengen. In het begin was ik heel fanatiek bezig met de analyse en deed ik een aantal keer per dag een scan om te weten wat ik nu precies nodig had. Dagelijks wisselde ik van programma, maar het is beter om eerst een tijdje één programma te laten draaien. Zo heeft je lichaam tijd om erop te reageren en aan te passen." 

Mij heeft het erg veel geholpen om in balans te blijven. Ik had een aantal moeilijke emotionele jaren achter de rug en ben daar erg gevoelig aan. Nu voel ik mij meer in harmonie en ervaar die emotionele pieken en dalen niet meer. Als ik stress heb, laat ik Healy draaien en voel mij meteen rustiger. Het hoort bij mijn leven en ik zou het toestel niet meer kunnen missen. Mijn man vindt het eerder omslachtig om te doen. Maar als mijn kleinzoontje bij ons slaapt, gebruik ik Healy en merk ik dat hij toch stukken beter slaapt daardoor. Ik vertrouw er op en pas het elke dag preventief toe.”

Lees hier meer over de werking van Healy en het verhaal van Kathy.